Nàstic

En el moment oportú

2a divisió A. Si avança la negociació, el Nàstic rebrà 4,5 milions d'euros del nou conveni que regula els drets de televisió; el doble del que els clubs petits estaven cobrant fins ara en la categoria

El destí ha jugat una bona passada al Nàstic. L'entitat està fortament marcada pel deute (voreja els cinc milions d'euros), però l'escenari per al conjunt tarragoní s'ha aclarit molt gràcies a l'ascens de categoria. Tot plegat perquè els grana han pujat en el moment oportú: el pastís de la televisió es farà més gran, si tiren endavant les negociacions, a partir de la temporada que ve. Això significa que es passarà a cobrar el doble, en els equips més modestos, que el que cobraven fins ara. Per exemple, si el Sabadell ha rebut uns 2 milions d'euros de la televisió en els últims quatre anys, els grana, tot just pujar, en rebran més de 4.

Demà, en l'assemblea de la lliga, es pot aclarir més l'escenari dels drets de televisió. De moment, l'LFP està venent per paquets els drets de la televisió i ja ho ha fet amb gran part dels drets internacionals. Ara només falta tancar l'acord amb les operadores espanyoles que suposaria un increment del doble dels ingressos. Fonts de la lliga afirmen que els equips més modestos a segona divisió podrien obtenir 4,5 milions d'euros, subjectes a unes variacions. I és que si, per exemple, el club en qüestió manté deutes amb Hisenda, una part d'aquests diners aniran directament a solucionar el deute amb l'ens públic. És una condició del famós decret llei que regula els drets de televisió impulsada per Tebas i el director del CSD, Miguel Cardenal.

Les diferències entre segona divisió B i segona divisió A pels drets de televisió són astronòmiques. Els clubs catalans en la categoria reben uns 22.000 euros aproximadament de part de Televisió de Catalunya. L'ascens, per tant, suposa passar a ingressar 200 vegades més en drets d'imatge.

DIFERÈNCIES EN INGRESSOS

4,5
milions d'euros
reben els clubs més modestos a segona divisió A en concepte de televisió.
0,02
milions d'euros
reben els clubs catalans a segona divisió B en drets de televisió (TVC).

No s'espera cap descens administratiu

Aquesta temporada a segona divisió A s'ha caracteritzat pels problemes econòmics de diversos clubs, en especial de l'Albacete, el Recreativo, el Racing i l'Osasuna. Tot fa pensar que la Lliga de Futbol Professional, que s'ha de reunir en assemblea dimarts i després a mitjan juliol, no farà baixar cap equip de segona divisió B administrativament. L'Osasuna, de moment, té imposada una forta limitació per fitxar per l'any vinent, tot i que el club navarrès s'ha defensat darrerament dient que no té impagaments amb els jugadors. L'Albacete tampoc perilla, tot i que va entrar en liquidació. El Racing cobrirà l'ampliació de capital necessària i el Recreativo té un nou comprador mexicà. Tot i això, aquests dos últims van baixar esportivament i jugaran a segona B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)