3a divisió FEF

MIGUEL LÓPEZ

ENTRENADOR DEL MASNOU

“Els problemes econòmics han igualat la categoria”

El veterà entrenador Miguel López tem que la tercera es converteixi en una divisió totalment amateur

El seu equip s'ha hagut de transformar per la marxa d'homes clau

Per Miguel López (Sant Boi de Llobregat, 1965) no hi ha cops amagats en la tercera divisió. Ell ha viscut des de les banquetes la transformació de la categoria i ara comanda un vaixell que va duent al port de la salvació des de ja fa dues temporades. Enguany complirà tres cursos a la banqueta
del Masnou.

Ja fa anys que volta per la categoria. Què els cal, als equips, per complir els objectius?
Començar bé és molt important, perquè després tens certa tranquil·litat per treballar en la segona part de la temporada. Com la segona B, la categoria ha canviat molt, s'ha debilitat pels problemes econòmics i això d'alguna manera iguala la competició. En la segona volta sí que és cert que hi ha equips que tenen més i donen un plus i són els que acaben a dalt. Per això, insisteixo, és vital començar bé.
Espantava més la tercera divisió abans que ara?
Sens dubte. Força més. L'any que jo entrenava el Santboià, hi havia equips com el Sant Andreu, el Girona, el Sabadell i l'Hospitalet que no només per nom, sinó per capacitat futbolística i econòmica espantaven. Ara és més difícil veure equips com aquests per raons econòmiques.
I cap a on va la categoria?
Realment tenen molt mèrit les persones que s'encarreguen d'aquests clubs i que aconsegueixen diners per als arbitratges i per pagar els compromisos amb els jugadors que tinguin. Fins ara, la tendència ha anat a pitjor i esperem que no s'accentuï i es converteixi en un futbol totalment amateur. Però s'ha d'estar preparat per a tot i cal lluitar perquè la tercera es pugui mantenir com ara, ja que arribar a les fitxes que es pagaven abans, en aquests moments, es fa gairebé impossible.
Acaben de guanyar el Badalona. Com veu l'equip?
Encara estem en un moment d'adaptació. Diumenge vam fer un bon partit en organització i intensitat, però encara ens queda.
Només set renovacions. Handicap afegit per als equips amb menys recursos haver de reformular-ho tot d'un any a l'altre...
És una qüestió de mentalitzar-se. Quan vas a un equip amb pocs recursos ja saps el que et toca i realment és un problema perquè nosaltres hem perdut cinc jugadors que eren la columna vertebral de l'equip. La vida continua, però.
Què diria que li falta al Masnou ara mateix?
El que serà l'ADN. Vull un equip més intens i agressiu. Crec que en l'aspecte tècnic estem una mica per sobre respecte a l'any passat, però de tocar bé la pilota només no es viu en aquest futbol. També hem de fer altres coses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)