3a divisió FEF

El campió no se'n surt

3a divisió. Després de guanyar el títol de lliga la temporada passada, l'Ascó està encallat més a prop de la zona de descens que de dalt, amb una sola victòria en les últimes nou jornades

L'Ascó va guanyar la lliga la temporada passada en el grup català de tercera divisió amb força autoritat, tot i que en les eliminatòries d'ascens no va tenir sort i es va quedar sense pujar. Amb el mateix tècnic i la mateixa columna vertebral, l'equip de la Ribera d'Ebre tornava a situar-se a l'inici d'aquesta temporada entre els favorits a lluitar per les primeres posicions, però les coses no li van com esperava. L'Ascó arriba a l'aturada nadalenca, a un sol partit del final de la primera volta, en la catorzena posició, amb 22 punts, a quatre de la zona de descens i a set de les places de fase d'ascens. Encara hi ha temps per a tot, però el cert és que l'equip verd està ara especialment encallat, ja que només ha guanyat un dels últims nou partits i els problemes en atac que ha tingut durant la major part de la temporada s'estan aguditzant: un sol gol en les últimes sis jornades. L'equip de Miguel Rubio és, juntament amb el Morell, el menys golejador del grup català, amb 16 gols en les 18 jornades disputades. Només Albert Virgili, autor de sis gols, manté uns bons números en atac en un equip que, de moment, troba a faltar les aportacions d'Asier Eizaguirre, que la lliga passada va fer 15 gols i que ara només n'ha fet dos. La marxa al novembre d'un altre dels davanters contrastats de la plantilla asconenca, Genís Soldevila, que havia marcat dos gols, també afecta el rendiment ofensiu dels verds. Un dels fitxatges de l'estiu, l'exextrem de la Pobla de Mafumet Víctor Bertomeu, és el segon màxim golejador de l'equip, amb tres dianes.

El tècnic, Miguel Rubio, espera que l'aturada nadalenca els serveixi per recarregar les piles i tornar a començar amb una mentalitat renovada. “A veure si aquests dies reflexionem tots i som capaços d'adonar-nos que per guanyar partits en la categoria no pots concedir res”, afirma Rubio, especialment descontent amb l'actuació del seu equip en l'últim partit de lliga, diumenge passat a Cerdanyola, en què van ser clarament superats pels vallesans (3-0). “Si dónes facilitats als rivals et tornes un equip d'allò més vulgar”, afirma Miguel Rubio, que hi afegeix que la falta de confiança complica encara més les coses al seu equip. De totes maneres, l'Ascó es va veure afectat diumenge pel cansament produït pels 120 minuts disputats el dimecres anterior en la tornada de l'eliminatòria de la copa Federació contra el Sariñena, en què els riberencs van caure en la pròrroga. Rubio, per tant, confia que el seu equip millori la concentració defensiva de cara a la segona volta i espera que, quan dominin, aprofitin les ocasions de què disposin. L'Ascó té una plantilla prou contrastada, amb molts jugadors amb experiència en categories superiors, per revertir la situació.

LES FRASES

A veure si aquests dies reflexionem tots i som capaços d'adonar-nos que per guanyar partits en la categoria no pots concedir res

MENYS GOLS

Els verds troben a faltar les dianes de Genís, que va marxar fa dos mesos, i d'Asier

DÈFICIT ATACANT

És l'equip menys golejador del grup i només ha fet un gol en les últimes sis jornades
Si dónes facilitats als rivals et tornes un equip d'allò més vulgar. La confiança també se'n ressent
Miguel Rubio
ENTRENADOR DE L'ASCÓ

El Figueres i l'Europa, si fa no fa

A més de l'Ascó, la Pobla de Mafumet, l'Europa i el Figueres van disputar la fase d'ascens a segona B, amb èxit només per al filial del Nàstic. Si l'Ascó té problemes aquesta temporada, a l'Europa i al Figueres no els van gaire millor les coses. De fet, l'equip altempordanès té els mateixos punts que l'Ascó, 22, i el supera en la classificació perquè ha marcat més gols. El Figueres només ha guanyat un dels últims set partits i arriba a l'aturada nadalenca amb tres derrotes consecutives. L'Europa, per la seva banda, només té un punt més i fins ara s'està veient molt penalitzat per l'excés d'empats. Va ser dolorós el de l'última jornada, a casa contra el Santfeliuenc, ja que li va tallar una petita ratxa de dos triomfs seguits que feia oblidar els nou partits que havia passat sense vèncer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)