JUGADOR DEL PERALADA

“Només hem fet que insistir”

“No hem abaixat els braços, i ara surten els resultats”

“Estic marcant els gols que no van entrar en la primera volta”

Sis victòries en els últims set partits han permès al Peralada remuntar des de la cua de la classificació de tercera fins al catorzè lloc. La contribució de Marc Mas, amb 10 dels 12 gols del seu equip durant aquest període, ha estat decisiva en aquesta millora. El davanter silenc va rubricar la seva excel·lent ratxa dimecres, amb un hat-trick contra el Sant Andreu que el deixa com a màxim golejador de la categoria, empatat a 16 gols amb Santi Triguero (Vilafranca).

Deu gols en set partits. Content d'aquesta ratxa?
Molt. En la primera volta només vaig fer sis gols, tot i que n'hauria pogut fer algun més. Però ara estic marcant els que llavors no van entrar. Això sí, el més important és que hem sortit del pou i que tornem a guanyar.
La màxima satisfacció és haver ajudat l'equip a deixar de ser cuer?
I tant. Cadascú ajuda tant com pot, i jo ho haig de fer intentant marcar gols. Les últimes setmanes està sortint bé. Però tot és gràcies a la feina conjunta de l'equip.
Què ha canviat en les últimes jornades per aconseguir una ratxa tan positiva?
Sincerament, no ha canviat res. En la primera volta, molts cops ens vam merèixer guanyar. Però quan estàs a baix sembla que tot vagi malament: podia passar que un rebuig acabés en gol del rival o que per fer nosaltres un gol haguéssim de generar deu ocasions. Ara passa al revés. Només hem fet que insistir i tenir confiança en nosaltres mateixos. No hem abaixat els braços, i ara surten els resultats.
I en el seu cas personal, ha canviat alguna cosa?
Només el fet d'estar encertat de cara a porteria. A principi de temporada també tenia algunes ocasions, però no entraven. Quan estàs a baix sembla que tot sigui negatiu, però ara que guanyem s'ha girat la truita, també per a mi.
Havia fet algun altre ‘hat-trick' en la seva carrera?
El primer any de tercera amb el Cassà [2009/10] vaig fer el primer. Va ser un 4-0 [contra l'Europa] i vaig fer els tres gols en la primera part. Curiosament, també va ser un dimecres.
L'any passat jugava a segona B. Quines són les principals diferències entre les dues categories?
A part que hi ha jugadors de més qualitat, la principal diferència és la intensitat. El joc és més ràpid i els partits tenen més ritme. A segona B necessites més concentració.
Li dóna un valor afegit tornar a tercera després d'haver passat per la segona B?
La tercera divisió tampoc no és una categoria gens fàcil. També hi ha bons jugadors i bons equips. I, si no competeixes, els resultats no surten.
La salvació del Peralada s'ha posat més fàcil amb els últims resultats?
Encara queda feina per fer. Hem de continuar endavant, però si seguim així estarem salvats d'aquí a poc. Hem d'aprofitar la ratxa i, de moment, intentar guanyar els tres punts diumenge contra la Muntanyesa.
Què n'espera, d'aquest partit?
Vam perdre el duel de la primera volta amb un gol de la Muntanyesa en els últims cinc minuts [0-1]. Tenen un camp difícil, ja hi he jugat tres cops i encara no hi he aconseguit marcar cap gol. Però ara que estem en ratxa potser això també canvia.