Nàstic

futbol

segona divisió

Més que futbol, alpinisme

Nàstic. L'equip grana té l'objectiu d'escurçar els 4 punts respecte a l'ascens directe en les quatre jornades que s'han de jugar en tres setmanes; el calendari, això sí, és complicadíssim

D'aquí a un mes exacte, a tot estirar, se sabrà si el Nàstic jugarà la temporada que ve a primera divisió. I és que el cap de setmana del 18 i 19 de juny es disputa la tornada de l'eliminatòria d'ascens decisiva. L'espera, doncs, un calendari molt atapeït en què tothom es juga les garrofes. L'objectiu primordial de l'equip tarragoní, en tot cas, és evitar haver d'esperar un mes per pujar. Si la cosa pot quedar solucionada en tres setmanes, amb un ascens directe, molt millor. “Encara queden prou punts en joc per poder aspirar a tot i hem d'intentar retallar el marge”, afirmava després de l'últim partit el tècnic, Vicente Moreno. La fita s'entreveu molt difícil, ja que la diferència respecte al Leganés i l'Alavés, primer i segon respectivament, és de 4 punts i queden tan sols quatre jornades.

La plantilla del Nàstic no és partidària de treure la calculadora i ningú no abandona el tòpic del partit a partit. Però si es dóna una ullada al calendari, es veu de seguida que els grana hauran de suar sang. Dels quatre rivals, tres són directes, començant pel de diumenge, el Saragossa. Un càstig i una oportunitat alhora, ja que tot allò que guanyi el Nàstic ho perdran els contrincants. De fet, hi ha una situació ideal: mantenir el setge als dos primers i assestar un cop definitiu a l'Alavés en l'última jornada, en què els vitorians visiten el Nou Estadi, un matx que podria ser una final. “Si ens deixessin escollir, la possibilitat de poder aspirar a l'ascens directe en l'últim partit a casa tothom la voldria”, explicava ahir Mossa, que també té fe a aconseguir una de les primeres dues posicions. “Si haguéssim guanyat diumenge passat ho tindríem molt més a prop, però encara queden punts per assolir-ho i, mentre sigui possible, lluitarem”, va dir.

El lateral esquerre del Puig, un fix en els plans de Moreno, també va analitzar l'estat anímic del grup i relata que hi ha ganes de gaudir d'aquestes tres setmanes atapeïdes: “Estem en disposició de pujar a primera, sigui per la via directa o per la del play-off. És una situació per disfrutar, perquè si això ens ho haguessin explicat l'any passat no ens ho hauríem cregut. És molt difícil, però les possibilitats que tenim estan intactes.” Mossa també va parlar de la pressió que espera l'equip, començant per la de La Romareda diumenge que ve. Ell ho té clar. Per aspirar a l'ascens, cal saber gestionar aquest tipus d'emocions. “Si un equip vol fer coses grans, ha de saber jugar aquests partits. De fet, quan un somia ser futbolista de petit, ja vol això: competir en un camp ple, amb pressió i lluitant per un objectiu bonic”, conclou.

LES FRASES

Encara queden punts per lluitar per l'ascens directe i, mentre sigui possible, lluitarem. És difícil, però les possibilitats estan intactes
Hem d'intentar recuperar marge. Encara queden prou punts en joc per aspirar a tot
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

A CASA, LA CLAU

El Nàstic ha de rebre dos rivals directes a casa: l'Osasuna i l'Alavés (l'última jornada)
Si un equip vol fer coses grans, ha de saber jugar partits amb pressió [com el que ve a Saragossa]
J.M. Angresola, ‘Mossa'
lateral del nàstic

Les baixes dels internacionals, un maldecap

El calendari és ajustat, el desgast físic pesa i, a sobre, ara que s'acosten els partits determinants Vicente Moreno perdrà molt probablement homes importants. Es tracta dels internacionals Levy Madinda (Gabon), Giorgi Aburjania (Geòrgia) i Fabrice Ondoa (Camerun). Els dos africans tenen un partit de classificació per a la copa Àfrica el 3 de juny, just abans de l'última jornada, mentre que la selecció georgiana té un grapat d'amistosos que podrien condicionar més dates. “No tenim més remei que deixar sortir Madinda, Abu i Ondoa, que són dates FIFA, però és injust que un equip de segona que paga religiosament es quedi sense els seus jugadors internacionals”, va dir Moreno després de l'ultim partit, i hi va afegir: “Si ens hem de quedar sense ells jugaran altres, però són homes importants.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.