Nàstic

futbol

Nàstic

Vicente Moreno, renovat

Nàstic. El tècnic valencià continuarà a la banqueta grana dues temporades més. La idea és mantenir el projecte, amb el gros de la plantilla, per consolidar l'equip en el futbol professional

El Nàstic va anunciar ahir la renovació del tècnic Vicente Moreno fins al juny del 2018. Just després de quedar eliminat per l'Osasuna de la fase d'ascens a primera, dissabte passat, l'entrenador valencià va preferir no pronunciar-se respecte al seu futur, però tot feia preveure que continuaria a la banqueta tarragonina. Les dues parts, club i tècnic, estaven interessades a allargar un projecte guanyador des que Moreno el va encetar el novembre del 2013, quan va fitxar pel club grana per substituir Santi Castillejo. Des de llavors, el Nàstic ha seguit una trajectòria clarament ascendent, amb tres fase d'ascens: la primera, sense èxit; la segona, amb ascens a segona A després de quedar campió de lliga i la tercera, sense sort després de disputar-la contra tot pronòstic. Moreno veu en la renovació una bona oportunitat per continuar progressant com a tècnic en paral·lel a un equip en creixement que vol apujar, de mica en mica, el llistó, mentre que el Nàstic té clar que la clau dels últims èxits ha estat el fet de donar continuïtat al projecte i al seu principal artífex.

A més de Vicente Moreno, la idea és que el gros de la plantilla continuï. De fet, la majoria tenen contracte per a una temporada més, com ara Xisco Campos, Gerard Valentín, Bouzón, Tejera, Suzuki, Aburjania i José Naranjo, entre d'altres, tot i que no és gens descartable que el Nàstic en traspassi algun per fer calaix. Alguns futbolistes, sobretot Naranjo, Suzuki i Aburjania, han guanyat prestigi, i el Nàstic veuria amb bons ulls vendre'ls per millorar la seva situació econòmica. En el cas de Fali, cedit des del mercat d'hivern al Barça B, el club blaugrana està interessat a retenir-lo.

Pel que fa als futbolistes que acaben contracte, Calavera, Palanca, Xisco Muñoz, Rayco i Marcos no continuaran, mentre que el més probable és que Reina, Xavi Molina i Giner renovin, tal com ha fet, per dos anys, Mossa. A més, el Nàstic està interessat a adquirir Madinda, cedit pel Celta, i voldria retenir Emaná, que té ofertes de l'estranger i podria canviar d'aires. La idea és substituir les baixes amb futbolistes contrastats i amb joves valors, seguint la filosofia habitual de Promoesport, amb l'objectiu de repetir, tocant de peus a terra, un bon any.

Mantenen contracte
Fabrice Ondoa Xisco Campos Pablo Marí Gerard Valentín Manolo Martínez Iago Bouzón Sergio Tejera Jean Luc Assoubre Juan Muñiz Giorgi Aburjania Àlex López José Naranjo Fali Giménez Daisuke Suzuki * Cristian Lobato * Aníbal Zurdo * * Acaben ara, però tenen l'opció d'allargar el contracte
Renovat
Mossa
Acaben contracte
Manolo Reina ** Xavi Molina ** Madinda (cedit pel Celta) ** Ferran Giner ** Achille Emana ** Jordi Calavera Miqui Palanca Xisco Muñoz Rayco García Marcos de la Espada * Interessa que continuïn

MOVIMENTS

Moreno va fitxar a finals del 2013 pel Nàstic, amb el qual ha jugat tres fases d'ascens
Mossa està renovat, retenir Emaná serà difícil i es vol fer calaix amb algun traspàs

De 4 a 7 milions per drets de televisió

L'ascens a primera divisió, que hauria suposat la multiplicació dels ingressos, hauria permès eixugar el deute que el Nàstic arrossega les últimes temporades –actualment d'uns quatre milions d'euros– de manera instantània, però mantenir-se a segona A també ha de permetre a l'entitat tarragonina continuar millorant la situació econòmica. Gràcies a la gran campanya feta per l'equip, amb la tercera posició final en la lliga, el Nàstic percebrà per drets de televisió al voltant de 7 milions d'euros. El curs passat, per ser debutant en la categoria de plata, en va cobrar 4. La LFP té en compte el rendiment esportiu i l'impacte mediàtic d'un equip a l'hora de fer el nou repartiment, i per això el Nàstic augmentarà de manera considerable els ingressos. Així, la idea és eixugar del tot el deute econòmic en dos anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)