Llagostera

ORIOL ALSINA

ENTRENADOR I DIRECTOR ESPORTIU DEL LLAGOSTERA

“Estar a segona B continua sent una animalada”

“Aquest és l'any més difícil per començar, perquè hem de fer pràcticament tot l'equip nou”

“Pensem en un projecte d'uns tres anys, aproximadament, però volem fer una plantilla per lluitar pel «play-off»”

“El fet de pagar sempre el dia 1 de cada mes és un avantatge per a nosaltres, com també jugar i viure a Palamós”

Tenim uns 1.000 socis i molts són de fora de Llagostera, on hi ha 300 seients i no s'inverteix. És un camp normalet per a primera catalana
Cada any ens costa molts diners, però volem continuar invertint en el filial i el futbol de base, ja que creiem que és el futur del Llagostera

A la direcció esportiva del Llagostera se li gira molta feina aquest estiu, ja que haurà de construir un equip pràcticament nou després del descens a segona B. Tot i així l'alma mater del club, Oriol Alsina, té moltes esperances a l'hora de dissenyar una plantilla competitiva i situar-la entre les millors del grup tercer de segona B. L'entrenador i director esportiu del Llagostera pensa en un projecte a mitjà termini, d'uns tres anys, sense descuidar el filial i el futbol de base.

Amb el descens ja paït, quins són els objectius de cara a la temporada vinent?
Intentarem fer el millor equip possible. Volem fer un projecte de tres anys aproximadament i intentar lluitar pel play-off. Sabem que hi haurà molta igualtat i filials, un fet que afegeix encara més desigualtat en l'aspecte econòmic i competitiu. Ara mateix els filials són irreals, compten amb diners de primera divisió i amb jugadors que no toquen, ja que haurien de tenir futbolistes sub-23 i no els tenen, n'hi ha que tenen 25 o 26 anys i que pugen i baixen del primer equip d'una setmana a l'altra, i amb això no es pot competir. Preferiria que no n'hi haguessin, ens estalviaríem injustícies i la competició no es distorsionaria.
Els últims anys el Llagostera s'ha fet un nom, i té la fama de ser un club complidor. Això fa que sigui més fàcil fitxar?
Costarà menys que quan estàvem per primera vegada a segona B. El fet que paguem sempre el dia 1 de cada mes és un avantatge, un dels pocs que tenim. També ho és jugar en un camp de gespa natural com el de Palamós, així com el fet de viure-hi.
Com bé diu, el fet de continuar a Palamós els juga a favor. Sempre és més atractiu que el Municipal de Llagostera, no?
És una cosa normal. Si et diuen de treballar de taxista, conduint un SEAT Ibiza o un BMW, prefereixes portar un BMW. Als jugadors els agrada estar còmodes damunt d'un camp, desenvolupar bé el seu joc... Jugar a Palamós serà millor per als futbolistes, encara que després ja veurem si el rendiment esportiu que acaba tenint l'equip és millor en un camp o en un altre en funció de la plantilla de què disposes. Potser en aquest aspecte podria dir que a Llagostera tindríem un rendiment esportiu més elevat. De totes maneres, tot és analitzable. L'any que pugem a segona A vam fer molts punts a fora, i aquest curs n'hem fet molts a casa, tot i baixar.
Per què es van decidir per Palamós i no per Llagostera?
Ara mateix tenim una massa social que hem aconseguit a còpia de feina, que està al voltant dels 1.000 socis, i a Llagostera hi ha 300 seients. A més, un percentatge molt elevat d'aquests socis són de fora de Llagostera. És un tema que va decidir el consell d'administració, en el qual jo també hi sóc. Jo vaig exposar que esportivament hauria estat més fàcil competir a Llagostera, però al municipal fa molts anys que no es fa cap inversió, i avui dia és un camp normalet per jugar a primera catalana i prou. La publicitat també és millor a Palamós.
Vénen de segona A i l'objectiu és construir un equip potent. Es veuen favorits?
Segur que no tindrem un pressupost alt, ja que els diners que podem rebre d'ajuda del descens no es destinaran en un sol any, sinó en un projecte pensat per a tres anys perquè tot vagi més rodat i tranquil. Pel que fa als altres ingressos, per socis, entrades, etc., segurament tornarem a estar a la cua, com en història, instal·lacions, públic en els partits... En aquest aspecte no crec que ens convertim en favorits; per trajectòria potser sí, però per pressupost no, estarà al voltant dels 600.000 euros. Però els diners tampoc ho són tot, hi ha equips que amb un milió d'euros de pressupost han baixat. Però estem molt contents amb el que tindrem, a 2a B no ho havíem tingut mai d'entrada.
El grup tercer sempre és dels més competitius de segona B.
Sens dubte és, amb molta diferència, el grup més complicat de tots, segur. En altres grups hi ha tres o quatre equips capdavanters, però si agafes la totalitat del grup 3, el nivell està molt per sobre i la dificultat és extrema. A més hi ha la injustícia que parlàvem abans dels filials.
Després del descens, la renovació de la plantilla serà total i serà important conjuntar l'equip al més aviat possible...
Millor per a nosaltres! Hi ha clubs que baixen i els seus jugadors amb contracte en vigor arrosseguen les condicions de segona A i això afoga l'entitat. Nosaltres teníem la plantilla totalment renovada, qualsevol dels jugadors importants haurien seguit el curs vinent si ens haguéssim salvat. Però hem baixat i aquest és l'any més difícil per començar, perquè haurem de fer gairebé tot l'equip nou. Els equips que he entrenat s'han caracteritzat per fer bones segones voltes, fins i tot aquest curs, tot i que massa tard. Ara haurem de conjuntar molts jugadors, quan pujàvem de categoria fèiem canvis, però menys dels que haurem de fer ara.
Gran part del nucli dur de jugadors marxen. Què busquen ara?
Busquem els jugadors que més s'adaptin al perfil que volem. Evidentment, la prioritat són futbolistes d'aquí, de la demarcació o catalans, però és complicat, i ampliem el ventall on calgui. Han marxat futbolistes que feia anys que estaven amb nosaltres, però en el futbol s'acaben les etapes i en alguns casos els hem facilitat la sortida perquè tinguessin la possibilitat de guanyar diners a l'estranger.
El perfil de futbolista desitjat és el que, a part de jugar bé, tingui l'afició identificada.
Aquest tipus de jugador s'ha de crear. En el seu dia van arribar en Pitu o en Tito, entre d'altres, i també es van treballar l'estima. Eren com els que poden arribar aquest estiu, però el curs passat també hi havia jugadors estimats que no feia tants anys que eren al club, com per exemple en René o en Juanjo. Es tracta de trobar jugadors que juguin bé i que s'involucrin amb el projecte, així la gent els coneixerà i és una qüestió de temps que se'ls estimi. Tot són cicles.
Quines novetats hi haurà pel que fa al filial i el futbol de base?
Aquest any hem pujat cinc equips entre filial i futbol de base, estem creixent i evolucionant molt, i no hem comprat cap categoria, sinó que les estem guanyant competint. Amb els alevins estem a la màxima categoria, amb els infantils i els cadets estem a la divisió d'honor, potser el pitjor són els juvenils, pel que fa a nivell competitiu. Els segons equips també estan força bé, i el filial a primera catalana. Volem continuar amb aquesta política, ja que creiem que el futur és el futbol de base.
Al filial hi haurà màxim tres o quatre jugadors que no seran sub-23, i la resta seran perfil del primer equip. A segona B només hi poden haver 16 fitxes de jugadors majors de 23 anys i sis més de sub-23, i aquests sis estaran en les mateixes condicions que els del filial, tots a disposició de poder venir a entrenar-se o jugar amb el primer equip. Amb el futbol de base volem seguir creixent per a d'aquí a tres o quatre anys poder tenir la màxima divisió de cada categoria i també poder utilitzar jugadors del planter al primer equip. A diferència de molts de clubs, seguirem invertint en el futbol de base, cada any ens costa molts diners, però en els dos propers anys en seguirem injectant per tal que els jugadors estiguin ben tractats. També pel que fa al cos tècnic, que molts puguin treballar amb el filial i el primer equip, això està arrelant i crec que és tot un èxit.
Seran l'únic equip gironí de la categoria de bronze.
Hauríem preferit que l'Olot també competís a segona B, però per a nosaltres és un honor ser l'únic equip gironí, representem la demarcació de Girona a segona B. És un èxit que el Llagostera estigui a segona B, continua sent una animalada.
Encara han de decidir si continuen entrenant-se a Palafrugell i si construeixen la ciutat esportiva a Santa Cristina d'Aro.
Estem esperant per un tema econòmic, ja que encara no sabem quina quantitat rebrem exactament per haver baixat de categoria. Després decidirem si ens podem permetre continuar entrenant-nos a Palafrugell o construir a Santa Cristina. Si haguéssim continuat a segona A segur que s'hauria fet tot de seguida, però havent baixant ens ho hem de mirar millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)