2a divisió FEF

Penalitzats d'entrada

Un punt. El Llagostera empata contra l'Espanyol B tot i avançar-se en l'inici de la segona part amb un gol des del punt de penal. Una errada de Rubén Martínez va condemnar els gironins

El Llagostera no va poder estrenar-se amb victòria en el seu retorn a segona B. Els blaugrana van empatar a un gol contra l'Espanyol B tot i avançar-se amb un gol de Marc Martínez des del punt de penal (48'). Una mala entrega en una passada enrere de Rubén Martínez va habilitar Marc Gual, que va establir l'1-1 definitiu després de superar Moragón amb un xut creuat. El Llagostera ja va mostrar detalls a nivell ofensiu en el primer minut de joc, quan una passada de Masó cap a Rubén Martínez va acabar amb una centrada del menut extrem, que va obligar Lluís a enviar l'esfèrica a córner, amb Rafa Jordà al seu costat olorant la sang i a punt per rematar. L'Espanyol no es va espantar i, a còpia de possessió i de bon joc entre línies –Borja i Rufo es van associar de meravella–, va començar a menjar terreny als gironins. El joc va baixar una mica d'intensitat i el Llagostera va decidir disputar la possessió al rival i implantar el ritme que millor li convenia. En el minut 16' Colorado va disposar d'una bona ocasió, quan va recuperar i pispar una pilota a Iago però, atabalat per la pressió de Lluís, va enviar la pilota a fora. Només dos minuts després els llagosterencs van tornar a tenir una bona aproximació quan Rubén Martínez va engaltar un fort xut gràcies a un refús d'un defensor. L'esfèrica va agafar una paràbola i Andrés va haver d'intervenir per forçar el córner. La petita accelerada va permetre que els jugadors dirigits per Oriol Alsina agafessin confiança i continuessin imposant el ritme, clau en aquest punt de temporada, i és que, qui el marca sol córrer menys. Com sigui que a través del joc de combinació cap dels dos equips no gaudia d'ocasions clares de gol, l'estratègia va començar a prendre un paper protagonista. De les botes de Marc Martínez en van sortir les millors aproximacions llagosterenques que, en els primers intents, no trobaven rematador –Rubén Martínez va tornar a rematar al cos d'un rival un xut des de la frontal després d'una jugada assajada (27'). L'Espanyol, en moltes fases del joc a l'expectativa, no volia perdre la posició i l'entremat defensiu plantejat per Gallego. De fet, fins i tot Pipa va generar una bona ocasió amb una gran jugada personal, però després de cedir a Borja, aquest va xutar desviat, per poc, al costat esquerre de la porteria de Moragón (29'). La primera part va acabar sense contratemps en cap àrea.
Encerts i errades
La segona meitat va començar, trepidant, i de seguida un contraatac del Llagostera semblava que faria decantar el matx. Marc Fernández va conduir una pilota amb velocitat, va fer bona passada a l'espai cap a Rubén Martínez que, posant la bota sobre la sortida d'Andrés, va forçar penal. Marc Martínez, l'executor de totes les pilotes aturades, va agafar la responsabilitat i va batre el porter amb un llançament imparable (48'). El gol va deixar el filial de l'Espanyol tocat i sense capacitat de resposta en els primers minuts. A poc a poc, però, els blanc-i-blaus van portar el pes del partit fins que una errada individual en una cessió enrere de Rubén Martínez, que firmava una gran actuació, va permetre que Marc Gual s'encarés amb Moragón i el superés amb un xut creuat brillant. Empassant saliva i respirant fondo, el Llagostera sabia que li tocava remar per intentar obtenir els 3 punts en l'estrena. Ho va començar a fer Alsina introduint Pablo Sánchez i Manel, que debutava amb la samarreta blaugrana, en un doble canvi ofensiu. La declaració d'intencions es va reflectir amb domini local però poques ocasions clares –el col·legiat va anul·lar per una falta prèvia un gol de Rodri (81') i Pablo va cedir massa curt a Manel quan es trobava sol per rematar (84')–. Les imprecisions, doncs, es van acabar imposant.

LLAGOSTERA1 ESPANYOL B1

LLAGOSTERA: Moragón, Albarrán, Rodri, Diego, Valentín, Masó, Marc Martínez, Rubén Martínez (Robert Simón, 68'), Marc Fernández, Colorado (Pablo Sánchez, 71') i Rafa Jordà (Manel, 71'). ESPANYOL B: Andrés Pipa, Iago, Lluís, Álex López, Manchón (Puado, 66'), Borja, Melendo (Soria, 86'), Rufo, Nacho i Marc Gual (Rivas, 78'). GOLS: 1-0 (48') Marc Martínez de penal. 1-1 (68') Marc Gual. ÀRBITRE: Usón Rosel. T.G.: als locals Diego (33'), Marc Martínez (36'), Valentín (46'), Colorado (59'), R. Simón (74') i Masó (83'); als visitants Iago (38'), Andrés (47') i Puado (74'). T.V.: cap. PÚBLIC: Uns 500 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

Mereixíem els tres punts, ja que hem generat i proposat més joc. L'1-1 ha arribat després d'una errada individual en una cessió enrere
És normal que ens costi encara, a aquestes altures, però hem vist coses que són positives
Oriol Alsina
entrenador del llagostera

Jose Moragón i Jordi Masó, els supervivents

Oriol Alsina va decidir que Jose Moragón seria el porter titular del primer onze de la temporada en el retorn a segona B. En detriment de Nico Ratti, ahir a la banqueta, i Pol Busquets, el descartat, Moragón va ser un dels dos supervivents de la plantilla del curs passat que van partir d'inici en l'equip llagosterenc. L'altre va ser Jordi Masó, que com feia durant la pretemporada, va jugar de pivot defensiu al costat de Marc Martínez, el mig més creatiu. L'incombustible de Fontcoberta va mostrar tot un desplegament físic a la medul·lar, un treball fosc que ben fet ajuda molt tot l'equip. A la banqueta, el tècnic d'Arenys de Mar va asseure's, a més de Ratti, al costat d'Eloi Zamorano, central del filial que cobria la baixa per lesió de Samu Sanjose, Pablo Sánchez, Sebas Setti, Robert Simón, Carlos Cano i el nouvingut tot just fa quatre dies, Manel. Els descartats per Alsina van ser Roger Barnils, Pol Busquets i els lesionats Quesada i Samu Sanjose.