1a femenina

LINE RØDDICK HANSEN

JUGADORA DEL BARÇA FEMENÍ

“Vull ser important, aportar coses que l'equip no té”

La internacional danesa arriba al Barça procedent del conjunt francès, vigent campió de la Champions League

“M'agrada ser una defensa que juga la pilota, iniciar l'atac”, es defineix Hansen

Després d'haver jugat en alguns dels millors clubs del nord d'Europa –el Brondy danès, i el Rosengard i el Tyreso suecs– i d'acabar el curs passat en les files del campió d'Europa, l'Olympique de Lió, Line Röddick Hansen (Rudersdal, Dinamarca, 31/01/1988) va decidir, aquest estiu, enrolar-se a les files d'un Barça que intenta, a poc a poc, acostar-se al nivell dels principals equips europeus.

Què la va portar a deixar el millor equip d'Europa per jugar en una lliga, com l'espanyola, encara en via de desenvolupament?
Potser sí que la lliga espanyola està un graó per sota, però en els últims anys el futbol d'aquí ha crescut molt. Espanya va jugar el seu primer mundial i, concretament aquí, al Barça, hi ha molt bon equip i moltes ganes de millorar. I a mi m'agradaria formar part d'aquest procés. A l'Olympique estava rodejada de futbolistes magnífiques, però era una més; a mi m'agradaria ser una jugadora que agafa responsabilitats i sé que aquí això és possible.
De moment, però, encara es deu estar adaptant a l'equip i a la ciutat...
Sí, però tot està anant molt bé. Estic gaudint dels entrenaments, de l'equip i del club, que és molt professional. De fet, ja hem guanyat fins i tot un títol [la copa Catalunya]. I ara, passada la pretemporada, comença la part divertida.
I l'idioma no està suposant una barrera?
És clar que ho dificulta, però no és cap problema. Quasi totes les noies parlen anglès i m'ajuden, i jo estic intentant aprendre'l tan de pressa com puc. Ja vaig començar pel meu compte i ara ja he començat a fer classes.
Ara que ja fa més d'un mes que ha arribat, com veu l'equip?
És difícil comparar els nivells dels equips perquè a cada lloc es juga diferent. A Suècia, per exemple, el joc és molt físic i aquí es té molt més en compte la part tècnica.
I amb quin futbol se sent més còmoda?
A mi m'agrada ser una defensa que juga la pilota. M'agrada la manera de jugar d'aquí, com també passava a Lió. No només és jugar, sinó que també es tracta de pensar, ser una part de l'atac, iniciar-lo...
Vostè és internacional amb el seu país i ha jugat un bon grapat de temporades la Champions League. Què creu que pot aportar a aquest equip?
Crec que puc aportar més a aquest equip del que podia aportar a Lió. I això em fa sentir bé. M'agradaria ser una jugadora important, marcar la diferència, aportar coses que aquest grup no té.
Suposo que, després que l'equip es quedés el curs passat sense títols, l'objectiu d'aquest any és guanyar la lliga sí o sí.
Sí, és clar. Odio perdre, sempre vull guanyar, jo. Ho volia a Suècia, a Dinamarca i a França, i per descomptat ho vull fer ara aquí. L'objectiu ha de ser guanyar la lliga i la copa.
Per a la Champions encara estan massa lluny, no?
Mai se sap. Com a tot arreu, a la Champions vull arribar tan lluny com es pugui, però depenem dels sortejos. Si et toca un equip com per exemple l'Olympique de Lió en una de les primeres fases... Però sí, el meu objectiu és arribar algun dia a la final i, si no és aquest any, ho tornarem a intentar el que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)