2a divisió A

futbol

2a divisió a

Dues cares imprevistes al Camp de Tarragona

A dalt i a baix. El Reus, debutant a segona A, encara no ha perdut i ocupa plaça de fase d'ascens, i el Nàstic, després de quedar-se a les portes de pujar, no ha guanyat cap duel i és cuer

Els dos equips del Camp de Tarragona viuen amb sensacions oposades l'arrencada de la lliga i experimenten la imprevisibilitat del futbol. Si fa quatre mesos un Nàstic pletòric i que funcionava com un rellotge, sòlid i efectiu, es va quedar a les portes de l'ascens a primera divisió després d'una temporada en què sempre es va moure a la zona alta de la classificació, ara no troba la tecla i, després de set jornades, és l'únic que no ha guanyat i cuer amb 4 punts de 21 possibles. Si els del Tarragonès viuen un inici de curs per oblidar, els seus veïns del Baix Camp viuen poc menys que un somni. En el debut en la categoria, el Reus encara no ha perdut i ocupa el cinquè lloc, en zona de fase d'ascens, a tres punts del líder.

La trajectòria del Reus fa pensar en la del Nàstic la temporada passada: dos equips provinents de segona B, amb la columna vertebral i el tècnic de l'ascens i que es converteixen en revelació. De fet, l'inici de lliga dels reusencs (13 punts de 21) és millor que el dels tarragonins fa un any (11 de 21). El Reus basa el rendiment en la solidesa defensiva: concedeix molt poques ocasions als rivals i només ha encaixat quatre gols –una xifra que només millora el Mallorca, que n'ha rebut tres–, un fet que permet al conjunt de Natxo González rendibilitzar els gols marcats, un en cada partit. Amb set n'ha fet prou per sumar 13 punts. Al Reus se'l veu un equip compacte, amb les idees clares i personalitat, al qual agrada tenir la pilota –també a fora–, i és dinàmic en atac.

Si el Reus ha aprofitat la inèrcia guanyadora del curs passat, el Nàstic l'ha oblidat. El problema principal dels grana és en atac –fa quatre partits que no marquen– ja que troben a faltar Naranjo i Emana, clau la lliga passada, i Moreno no troba la fórmula. Fa força modificacions cada jornada i els nous fitxatges –Delgado, Maloku, Rharsalla i Uche– no acaben de trobar el seu lloc. Al darrere, malgrat que hi ha molta continuïtat en defensa i en el doble pivot, l'equip no ofereix la sensació de seguretat i té desconnexions.

PROBLEMA DEL GOL

Moreno no troba la fórmula en atac i el seu equip fa quatre partits que no marca

BONA ARRENCADA

L'inici del Reus (13 punts de 21) és millor que el del Nàstic el curs passat (11 de 21)

LES FRASES

Si juguem bé no som capaços de guanyar i si no, perdem. Necessitem alguna cosa més, més intensitat
Miguel Ángel Cordero
migcampista del nàstic

LA PITJOR DADA

No fem prou per guanyar i no ens va res de cara. Cal donar més. El discurs segons el qual queda molt està esgotat
Vicente Moreno
entrenador del nàstic

SOLIDESA

Estic molt content, competim molt bé. Estem en el camí però cal no abaixar la guàrdia en una categoria exigent
Natxo González
entrenador del reus
Estem tots a un nivell molt alt i l'equip, jugui qui jugui, encara que entri menys, funciona igual
Aritz López Garai
migcampista del reus
L'equip grana és l'únic de la categoria sense victòries després de set partits
Els roig-i-negres rendibilitzen el gol que fan en cada partit. De rebuts, només 4
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)