2a divisió FEF

El Gavà resisteix i es revolta

En inferioritat. L'equip del Baix Llobregat, amb deu homes des del minut 39, aguanta el setge del Barça B en la segona part i s'acaba imposant amb un excel·lent xut de falta de Boris (78')

La lògica i el futbol, per fortuna, no van de bracet. Els factors influeixen en el transcurs del joc, però no sempre en el resultat. Ho poden constatar el Gavà i el Barça B, que ahir es van enfrontar a la Bòbila en un matx que va acabar amb sorpresa: victòria local. I és que el conjunt del Baix Llobregat va haver de resistir al setge del filial blaugrana jugant amb inferioritat durant 50 minuts. La bona tasca defensiva dels d'Óscar Mena –tècnic que encara no es pot asseure a la banqueta perquè la rescissió de Juanma Pons no s'ha resolt–, unida a la inspiració de Boris Garrós, que va aprofitar una falta per fer el seu cinquè gol de la temporada, van permetre als gavanencs imposar-se al Barça B. Poques ocasions es van veure en el primer temps, en què el filial blaugrana va acaparar la possessió, però va tenir molts problemes per generar perill. Les dues línies de quatre del Gavà van contrarestar bé el joc interior del Barça B i, així, les millors oportunitats van ser per al conjunt de casa, que va tenir l'1-0 a tocar amb dues ocasions claríssimes seguides: una canonada de David Jiménez que va treure bé a córner Suárez (34') i, en el servei de córner, una rematada de Carzorla que, a boca de canó, va xutar desviat. El panorama, en tot cas, de seguida es va enfosquir per als gavanencs. En el minut 39, el col·legiat va decidir expulsar Mario per un cop de colze a Dani Romera. Una vermella més que rigorosa, ja que tot i el trau al cap del davanter visitant, la disputa va ser neta i no hi va haver intencionalitat. Tot canviava.
Desenllaç inesperat
Si en el primer temps el Barça B va acaparar la pilota però gairebé no va inquietar Craviotto –només ho van fer Perea i Palencia–, després de la represa, i amb un home més, els blaugrana van ser més ambiciosos, van mantenir la possessió i van arribar molt més a la porteria del Gavà. Això sí, els primers a avisar van ser els de casa, amb una connexió entre Sascha i Boris que va acabar fora per poquet. El reguitzell d'ocasions del Barça B va ser constant. I la cara de frustració dels seus futbolistes després de cadas una, també. Van buscar el gol sense sort Carles Aleñá, amb els seus xuts llunyans sempre perillosos –un, en el minut 58, es va estavellar al pal–, Palencia, Perea, Abeledo... Fins i tot Fali, rematant amb el cap una falta, va batre Carles Craviotto. L'àrbitre, però, va invalidar la jugada per un fora de joc difícil d'apreciar. Tot just llavors, quan Gerard López havia posat tota la carn a la graella i semblava que el 0-1 era qüestió de minuts, va aparèixer Boris. El davanter de l'Eixample, en estat de gràcia des que l'any passat va recalar al Gavà en el mercat d'hivern, va tenir una falta des de la frontal i no la va desaprofitar. Va xutar amb mestria i, amb la col·laboració de la barrera, que es va obrir, va sorprendre Suárez. Va caure un gol que ningú no s'esperava. Si abans de l'1-0 el Barça va assetjar de valent Craviotto, després ho va fer amb més força. Val a dir, però, que fruit de les presses va arribar la precipitació, i el porter del Gavà no va haver d'intervenir gaire. Això sí, en el temps afegit, el Barça B va tenir l'empat a tocar, amb una canonada al travesser d'Abeledo que va desfermar la polèmica, ja que els jugadors visitants van reclamar que, després de topar a la fusta, la pilota havia entrat a la porteria. L'àrbitre no en va voler saber res i el resultat no va variar, de manera que els de Gerard López van encadenar la segona derrota i van desaprofitar l'oportunitat que tenien de situar-se líders.

GAVÀ 1 BARÇA B 0

GAVÀ: Craviotto; Peque, Mario, Cazorla, Jordi Cèsar; David Jiménez (Crisitan Herrera, 71'), Àlex Pla, Reche, Héctor Camps (Joel, 91'); Boris (Alan Rodríguez, 82') i Sascha. BARÇA B: Suárez; Palencia, Marlon, Martínez, Moi Delgado; Aleñà, Fali (Abeledo, 74'), Xemi (Gumbau, 64'); Nili (Mujica, 74'), Dani Romera i Perea. GOLS: 1-0 (78') Boris. ÀRBITRE: González González. T.G.: al local Reche i als visitants Gumbau i Marlon. T.V.: al local Mario (39'), per vermella directa. PÚBLIC: uns 500 espectadors.

Gerard: “Ha estat injust”

a. ruart

Després del partit, el tècnic del Barça B, Gerard López va lamentar la derrota. “El resultat és injust i un càstig massa gran pels mèrits que hem fet”, va dir el granollerí, que va afegir: “Tot i que la gespa complicava el nostre joc, hem proposat i hem generat ocasions, però no les hem traduït amb punts.” L'entrenador del filial, que va felicitar el Gavà “per haver-se sabut refer de l'expulsió”, va lamentar la decisió de l'àrbitre de no donar com a vàlid el possible gol fantasma d'Abeledo: “La pilota ha entrat, però al col·legiat ha tingut dubtes.” L'entrenador del Gavà, Óscar Mena, per la seva banda, es va mostrar més content que un gínjol: “Tinc una grandíssima alegria pels jugadors, que han fet un enorme feina contra un rival superior en tots els aspectes.”