2a divisió A

Mereixien molt més

Women's Champions League. La victòria per la mínima de les noies de Xavi Llorens no reflecteix el seu domini contra el Twente ni fa justícia en el duel d'anada dels vuitens de final

barça 1 twente 0

BARÇA:Paños; Torrejón, Ruth, Roddik, Ouahabi; Unzué, Melanie, Andressa Alves; Olga Garcia (Bàrbara, 64'), Hermoso i Alexia (Ange Koko, 78'). TWENTE:Lorsheyd; Roetgering (Erman, 75'), Waldus, Kerkdij, Worm; Munsterman, Onzia, Roord; Beerensteyn, E. Jansen i Bakker. GOLS:1-0, Hermoso (10'). ÀRBITRE:Bibiana SteinhausT.G.:Munsterman, Roord. PÚBLIC:1.051 espectadors.

No es pot dir que el Barça va encarrilar ahir la classificació per als quarts de final de la Women's Champions League, però sí que va demostrar que és superior al seu rival. L'incòmode i aspre Twente, que només es va imposar al començament del partit, va donar una lliçó de com defensar-se amb desfici i com combatre el futbol creatiu del rival. En tot cas, el partit es va resoldre amb un solitari gol de Jennifer Hermoso, d'extraordinària factura, que dóna un avantatge mínim a les catalanes per al partit de tornada, que es jugarà el 16 de novembre.

El golàs d'Hermoso va arribar en el minut 10 de joc i va tallar en sec un inici de partit en què l'empenta de les holandeses va fer recular les noies de Xavi Llorens més del previst. La davantera va controlar dins de l'àrea, es va preparar un xut bombat i, amb la cama dreta, va enviar la pilota a l'escaire de la porteria de Lorsheyd, que no hi va poder fer res. Amb un gol d'avantatge, el Barça va acabar controlant el partit, tot i la pressió del rival, i va tenir les millors ocasions. En la primera part, especialment destacables van ser les que van tenir Alexia Putellas i Andressa Alves poc abans del minut 30. Putellas, rodejada de defenses, va aconseguir rematar des de dins de l'àrea, però la pilota va sortir desviada. Alves, per la seva banda, va xutar contra el cos de la defensa Kerkdij, que podria haver tocat la pilota amb el braç.

En el tram inicial de la segona part, el Barça va continuar fent mèrits per marcar, sense sort. Una esplèndida acció d'Alexia per la línia de fons, amb passada enrere, va ser rematada de nou per Andresa Alves al cos d'una rival. Més tard, Jennifer Hermoso hauria pogut repetir, però la pilota tampoc no va voler entrar. El Twente anava perdent forces, tot i que va mirar de trobar la porteria de Paños en els últims minuts, i el Barça es feia gran, però el segon gol no arribava. La superioritat blaugrana va créixer a mesura que passava el temps, i Llorens va fer entrar la rapidíssima Bàrbara Latorre en l'últim quart de partit, per buscar l'esquena de la defensa holandesa. Les ocasions no es van aturar però l'1-0 no va variar.

GRAN GOL

Jennifer Hermoso va marcar l'única diana del partit amb un xut preciós a l'escaire