Nàstic

futbol català

Copa Catalunya

Els penals salven el Nàstic

Copa Catalunya. Els de Vicente Moreno passen a la final de la competició després d'un partit amb poc virtuosisme ofensiu i en què Perales va ser el salvador en una tanda plena d'errors

GAVÀ 0 (1) NÀSTIC 0 (2)

GAVÀ:Èric; Joel, Fernando Losada, Alan, Jordi César; Nico Kata (Héctor Camps, 82'), Diego Lamas (Reche, 85'), Pla, Cristian Herrera; Sascha i Mario Roque (Peque, 64'). NÀSTIC DE TARRAGONA:Perales; Pol Valentín (Arturo, 77'), Lopo, Ruxi, Dani Hernández (Roger, 87'); Boiro, Jesús López (Cala, 68'); Maloku (José Carlos, 46'), Rayco, Juan Delgado (Brugui, 46'); i Stephane Emaná (Iván Vidal, 46'). PENALS:0-1, gol José Carlos; 1-1 gol Cristian Herrera. 1-2 gol Ruxi; 1-2 falla Jordi César. 1-2 atura Èric a Brugui; 1-2 falla Joel. 1-2 Eric atura a Vidal; 1-2 atura Perales a Fernando. 1-2 falla Rayco; 1-2 atura Perales a Camps. ÀRBITRE:Carballo Vázquez.T.G.:al visitant Lopo. PÚBLIC:uns 500 espectadors a la Bòbila.

El Nàstic ha trobat consol en la copa Catalunya ja que ahir va passar a la final de la competició després de derrotar el Gavà en la tanda de penals. Els de Vicente Moreno, amb molts jugadors de la Pobla i contra un rival en la zona de descens de segona B, no van fer un bon partit, ja que van inquietar molt poc la porteria gavanenca. Van trobar consol, això sí, en una tanda de penals plena d'errades en què va acabar decidint el porter grana Perales, que va aturar les dues últimes penes màximes. El Girona i el Badalona, a principi de desembre, es disputaran l'altra plaça en la final.

Durant el primer temps, el Nàstic va tenir més perill que el Gavà, però li va faltar continuïtat. Els d'Óscar Mena es parapetaven al seu propi camp buscant pilotes llargues perquè les pentinés Sascha, i això ho van interpretar molt bé els tarragonins, que no van deixar que el rival avancés metres. A canvi, però, s'encallaven a la zona de tres quarts i només alguns driblatges de Juan Delgado entretenien el poc públic d'ahir a la Bòbila. El Gavà va inaugurar el capítol d'ocasions de gol amb un cop de cap d'Alan (15') que va sortir desviat, però el Nàstic va respondre amb deu minuts molt actius al camp rival. El porter local Èric va intervenir quatre vegades, a rematades de Boiro, Maloku (dues ocasions, i força clares) i Emaná per avortar el gol visitant. Més enllà d'aquests deu minuts, que van anar del 19 al 29, el Nàstic no va visitar l'àrea del seu rival i, cinc minuts abans del descans, fins i tot va estar a punt de rebre una diana de l'atacant gavanenc Nico Kata. La seva rematada de cap, però, va sortir massa alta, tot i que estava sol en el servei d'un córner.

El bagatge ofensiu del Nàstic en el segon temps va empitjorar. Un xut de falta de Rayco per sobre del travesser només començar va ser tota l'amenaça grana després de la represa. Mentrestant, el Gavà, amb el seu rudimentari joc de segona jugada, va millorar en aquest tram de partit. Sascha (56') i Niko Kata (78') van amenaçar la tranquil·litat de Perales, que va intervenir bé en les dues ocasions. Però en el temps d'afegit, l'exjugador de la Pobla Cristian Herrera va perdonar quan ho tenia tot a favor; el seu xut, que va botar dins de l'àrea, va ser massa tou i va sortir lluny de la porteria rival.