2a divisió A

futbol

Derbi Reus-Nàstic

Progressió compartida

Natxo González i Vicente Moreno viuen la millor època de les seves carreres després d'haver crescut en paral·lel a l'evolució dels seus equips

Es consideren afortunats de viure un duel històric i admeten que qui guanyi aconseguirà una victòria de prestigi amb càrrega moral

“El Nàsticté un bon bloc i individualitats, competitivitat i més experiència”, afirma Natxo González
“Sentomolt respecte pel Reus perquè està fent una temporada important, que no és casual”, diu Moreno

No és la primera vegada que Natxo González i Vicente Moreno trepitgen junts la gespa de l'escenari del derbi tarragoní pocs dies abans del partit i comenten les sensacions i es desitgen sort, amb elegància i bones paraules. Ho van fer ahir, a quatre dies del duel de diumenge al migdia al municipal de Reus, i ja ho havien fet fa dues temporades, llavors a segona B. Ara, una categoria més amunt, seran els entrenadors del primer duel entre el Reus i el Nàstic en el futbol professional, i per això tots dos van coincidir ahir a considerar-ho “un privilegi”, a remarcar la importància i el mèrit que els dos equips estiguin a segona A i a afirmar que qui guanyi haurà aconseguit un triomf de prestigi.

Els dos entrenadors viuen la seva millor època, després d'haver crescut en paral·lel a la progressió dels seus equips. Natxo González ha entrenat el Reus a tercera, segona B i segona A. Hi va arribar l'estiu del 2003, un cop completada una llarga etapa al planter de l'Alavés i, després d'un any com a secretari tècnic, es va asseure a la banqueta la temporada següent, per portar l'equip de tercera a segona B. En la categoria de bronze, però, no va poder evitar el descens. Malgrat això, el club hi va confiar, va ser campió de tercera i va ser eliminat en la fase d'ascens. Després va deixar petjada al Sant Andreu –el va pujar a segona B i va quedar a les portes de l'ascens a segona A– i va tornar a l'Alavés, amb el qual va pujar a segona A, tot i que el mal inici li va costar la destitució. Un altre cop a Reus, ascens a segona A i gran estrena en la categoria. Vicente Moreno, per la seva banda, després de viure quasi tota la carrera com a jugador, penjar les botes i iniciar-se com a entrenador al Xerez, va aterrar a Tarragona el novembre del 2013 per portar el Nàstic a segona A. Ho va aconseguir el segon any, i en el tercer va vorejar l'ascens a primera.

González i Moreno saben millor que ningú, per tant, tot el que ha costat al Reus i al Nàstic arribar a segona A i quin és el significat del partit de diumenge. “La setmana de treball no varia, però tot el que envolta el partit és diferent”, assenyala el tècnic grana, mentre que el del Reus afirma que és un partit “especial”, sigui en la categoria que sigui. Natxo González admet que el Nàstic arriba a Reus en el millor moment i en destaca l'experiència, la competitivitat i la combinació del bloc i les individualitats desequilibrants. Moreno no es refia de la mala ratxa del rival, en lloa el tècnic –“sap treure rendiment dels seus equips”– i admet que sent un gran respecte per un Reus que està fent “una temporada important que no és fruit de la casualitat”. Els dos entrenadors esperen que tant ells com els seus equips continuïn progressant i que, per què no?, en un futur la trobada es repeteixi a primera divisió.

Vinculació
Tot i que van començar a entrenar als altres clubs importants de la seva vida –González a l'Alavés i Moreno al Xerez–, és a Reus i Tarragona on han tingut més èxits.
218
partits
de lliga ha dirigit Natxo González al Reus, a tercera, segona B i segona A: 105 triomfs (48%), 55 empats i 58 derrotes
.
134
partits
de lliga ha dirigit Vicente Moreno al Nàstic, entre segona B i segona A: 60 victòries (45%), 47 empats i 27 derrotes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)