2a divisió A

futbol

Derbi Reus-Nàstic

El pes del sentiment

Reus-Nàstic. Els capitans saben com ningú la importància del derbi de diumenge, tenen clar que la classificació i les dinàmiques hi influiran poc i preveuen un duel intens i apassionant

Ramon Folch i Xavi Molina tenen molt clar tot el que significa un partit entre el Reus i el Nàstic. Folch, reusenc format al club roig-i-negre, i Molina, un canongí amb passat al Reus però fortament identificat amb el color grana després de quatre anys al club tarragoní, no són per casualitat els capitans dels seus equips i per això hi representen el factor emocional, bàsic en plantilles amb molts futbolistes de fora per preservar-hi la identitat, per tenir clares les arrels. A més, tots dos han hagut de picar molta pedra a tercera divisió i a segona B per arribar al futbol professional, i valoren com ningú la importància que el partit es jugui, per primera vegada, a segona divisió A.

Folch i Molina, que es van trobar ahir a la gespa del municipal de Reus, escenari del partit diumenge al migdia, saben que és un enfrontament històric, i el preveuen intens, apassionant i bonic, amb ambient de respecte al terreny de joc i a les graderies. Els dos jugadors coincideixen a afirmar que les dinàmiques amb què els dos equips arriben al partit –el Reus amb tres derrotes seguides i el Nàstic amb dues victòries consecutives– hi influiran poc, ja que els dos conjunts afrontaran el partit de tu a tu i amb ganes de tenir protagonisme. Folch considera que, malgrat les derrotes, el Reus manté el nivell de la resta de la temporada, de manera que afronta el derbi amb garanties, mentre que Molina és conscient de la importància de la tercera victòria seguida per a un Nàstic que, malgrat la reacció, encara ocupa l'últim lloc.

Folch ha viscut com a jugador quatre derbis –els cursos 2013/14 i 2014/15 a segona B– i té ganes de canviar-ne la dinàmica, ja que el Nàstic té la mida presa al Reus, amb tres victòries i un empat. Molina, que ha vestit la samarreta del Reus en el planter i a tercera del 2006 al 2009, no va jugar cap derbi amb la samarreta roig-i-negra, però sí amb la grana, els mateixos que Folch: “Els últims anys hem sabut com jugar contra ells, però ara serà diferent perquè tenen molts aspectes millorats.” Folch i Molina admeten el potencial del rival, però estan convençuts que podran portar el partit al seu terreny, desactivar els punts forts de l'oponent i fer valdre les virtuts pròpies.

Els últims anys hem sabut com jugar contra ells, però ara serà diferent perquè han millorat molt
Xavi Molina
capità del nàstic
Serà un duel intens en què la classificació i les estadístiques valdran poc. Sempre és bonic jugar un derbi, però encara més a segona A
Malgrat les tres derrotes estem a un bon nivell. A més, diumenge no valdran les dinàmiques
Ramon Folch
cAPITÀ DEL REUS
És un partit històric i tenim moltes ganes que arribi. Sabem que per a l'afició és un plus. A més dels tres punts, hi ha una alegria afegida

Reus: els galons dels quatre del territori

El Reus té quatre futbolistes de les comarques tarragonines, i tots quatre amb un pes important en l'equip. A més del capità, el reusenc Ramon Folch –intocable al mig del camp–, l'altafullenc Alberto Benito és el lateral dret titular i ja ha marcat; el tarragoní Fran Carbia –a la foto– és el màxim golejador, i l'altre reusenc de la plantilla, David Querol, no ha tingut gaire continuïtat fins ara per culpa de les lesions, però se n'espera molt. Carbia, Benito i Querol tenen passat al Nàstic, igual que el vallesà David Haro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)