2a divisió A

Futbol

Tercera divisió

Passos de gegant

3a divisió. En les últimes quatre dècades, mai dos conjunts havien aconseguit sumar tants punts en la primera volta com el Peralada i l'Olot

Destacats ja des de gairebé l'inici del campionat, el Peralada i l'Olot han firmat una primera volta espectacular. Tant, que per trobar dos primers classificats amb tants bons números hem d'anar molt enrere. De fet, des que la temporada 1980/81 el grup V es va convertir en el grup català, només el Sant Andreu i el Lloret, el curs 1989/90, en van sumar tants com enguany.

Tot i haver perdut pistonada en el darrer mes –s'han deixat vuit punts en les últimes cinc jornades–, el Peralada i l'Olot han aconseguit distanciar-se de la resta d'equips amb uns números d'autèntic escàndol. En una lliga a priori igualada, els 44 i 43 punts, respectivament, han impulsat els dos equips gironins a deixar gairebé sentenciada la classificació per a la promoció d'ascens; els 15 punts que separen l'Olot, segon, i el Terrassa, primer equip fora de la zona noble, no s'havien vist mai en aquest punt del curs.

Només un precedent

El curs 1989/90, amb 16 victòries i 3 empats, el Sant Andreu va firmar la millor primera volta en les darreres quatre dècades a tercera. Traduït a la puntuació de tres punts per triomf –fins a l'any 1995 se'n donaven només dos–, els quadribarrats en van sumar 51, per 36 del Lloret, segon classificat. És aquella l'única temporada, des de la darrera reestructuració de tercera, en què els dos primers classificats van fer tants punts com enguany (87). I és que tot i que el Peralada ha quedat lluny de la millor puntuació d'un campió d'hivern –a banda del Sant Andreu, fa quatre anys, sense anar més lluny, l'Olot sumava 45 punts a l'equador del campionat–, cap segon classificat ha sumat mai tants punts com l'Olot enguany (43). Ara el repte serà veure si podran aguantar el ritme o si bé el Vilafranca aconseguirà colar-se entre el duo capdavanter.

COSA DE DOS

Des del 81, mai els dos primers havien sumat més punts que el Peralada i l'Olot

DE RÈCORD

Cap segon classificat havia aconseguit mai tants punts com l'Olot enguany (43)

SENTENCIAT

15 punts separen l'Olot, segon, del Terrassa, el primer equip fora de la promoció

El Peralada, d'un extrem a l'altre

En dotze mesos, a Peralada han passat de l'infern al cel. De tancar l'any 2015 en última posició, els xampanyers han viscut un 2016 històric que han tancat com a honorífic campió d'hivern, una fita que no s'entendria sense que el va passar a l'estiu. Quan va acabar el curs 2015/16, el Peralada va viure una autèntica transformació després de l'acord de filiació amb el Girona, que va provocar una renovació total de la plantilla. Amb tot, i després de confeccionar un equip jove i de molta qualitat, els d'Arnau Sala han excedit qualsevol expectativa firmant una primera volta gairebé perfecte, en un frec a frec amb l'Olot. Res d'això, però, hauria estat possible si de gener a juny, encara sense cap acord amb el Girona, l'equip no hagués ressorgit i hagués aconseguit una segona volta més que notable que li va donar la salvació. 76 punts en un any natural que han alçat el Peralada com l'autèntic protagonista de tercera divisió l'any 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)