L'Europa fulmina el líder

Molt ajustat. El Peralada va cedir la primera posició a l'Olot després de visitar el Nou Sardenya, on els locals van aguantar les envestides visitants i van matar el partit amb un gol de Cano (61')

europa 1 peralada 0

EUROPA:Fer; Joel Coch, Cano, Rojas; Uri, Fran Bea, Gueri (Varona, 80'); Dani Pujol, Xavi Civil (Denis, 93') i Reverter (Rubi, 83').PERALADA:Richi; Pablo, Vallho, Estellés, Chele; Traoré, Carbó, Coro; Boniquet (Draman, 75'), Serrano (Pau Ribas, 84') i Keita (Javi Sánchez, 67').GOLS:1-0 (61') Cano.ÀRBITRE:Carrero RomeraT.G.:als locals Joel, Cano, Uri, Civil i Fran Bea; i als visitants Carbó, Estellés, Vallho i Javi Sánchez.PÚBLIC:uns 1.100 espectadors.

L'Europa-Peralada va ser una partida d'escacs sobre tapet verd que va acabar amb un triomf balsàmic dels barcelonins. Els dos conjunts tenien clars els seus moviments i van provar d'efectuar les jugades amb precisió. Els homes d'Arnau Sala van començar el duel tranquils, cercant els espais necessaris per fer mal. Els de Joan Esteva, ben col·locats al darrere, pensaven només a pressionar en camp propi i evitar ofensives rivals.

Va ser per això que la primera acció del partit va arribar a pilota aturada. Estellés va servir una falta directa que va marxar fregant el pal. Corria el minut 8 i el Peralada feia el primer avís. En el minut 11, Keita podria haver inaugurat el marcador amb una pilota a l'interior de l'àrea que colpejava massa fluixa. El davanter ho va tornar a provar només dos minuts més tard aprofitant una centrada de Chele, però errava en el xut final amb Fer ja vençut. La intensitat dels empordanesos va anar en augment, i Coro va ser el següent a provar-ho, però el seu tir, molt llunyà, només aconseguia esgarrapar un córner. Els visitants eren els dominadors del ritme i de la pilota, mentre que l'Europa no aconseguia enllaçar tres passades consecutives. En el minut 39, Xavi Civil va protagonitzar una acció individual que es va anar enverinant a cada toc de pilota, però que va acabar en no res. L'Europa no xutava entre pals i el Peralada no encertava. La conclusió del primer temps va ser metafòrica: Keita aconseguia fer un control amb el pit dins l'àrea per col·locar-se la pilota a punt per disparar, però l'esfèrica s'estavellava contra el pal.

L'Europa s'espavila

Després de la represa, l'Europa es va rentar la cara i va passar a ser un equip renovat. Va posar tota la carn a la graella i va millorar de manera notable. El punt just per retrobar-se amb la pilota i la creació de jugades d'atac. Una situació culminada en el minut 61. Àlex Cano va caçar el refús d'un córner just al límit de l'àrea i, amb una pseudotisora, va enviar la pilota al fons de la xarxa i va fer l'1-0. Una bomba d'oxigen per als locals, que van començar a creure en el triomf. El Peralada no es va rendir i ho va seguir provant, però la defensa gracienca i l'experiència d'homes com Fran Bea van aturar la piconadora xampanyera. Al final, victòria de l'Europa, que surt de la zona de descens i deixa el Peralada en segona posició, a dos punts del nou líder, l'Olot.

El Peralada ens ha superat en el joc i l'ambició ha estat la clau per guanyar el partit