2a divisió A

Futbol

derbi tarragoní

Guants amb garantia

Nàstic-Reus. Manolo Reina, peça clau en la reacció dels grana després de la lesió, i Edgar Badia, una de les sensacions del curs, esperen ser decisius en un derbi que es preveu igualat

Si el Nàstic i el Reus van aconseguir un punt en els partits de l'última jornada va ser, en part, gràcies als seus porters. Manolo Reina va ser el millor dels grana a Getafe i va fer unes quantes intervencions de mèrit, sobretot davant les rematades de Jorge Molina. A Reus, Edgar Badia no va tenir gaire feina contra l'Alcorcón, però en l'últim minut es va haver de lluir dues vegades seguides per desviar les perilloses rematades de David Rodríguez i de Pablo Pérez. Els bons partits dels dos porters el cap de setmana passat no són, ni de bon tros, aïllats, ja que tots dos han estat clau aquest curs en el rendiment dels seus equips, i esperen mantenir el bon nivell en el duel de dilluns entre els seus equips.

La temporada va començar malament per a Manolo Reina. Es va trencar el peroné de la cama dreta pocs dies abans del primer partit de lliga i va estar més de tres mesos de baixa. A principis de desembre ja estava recuperat, però no va debutar en la lliga fins al primer partit amb Juan Merino, el 8 de gener. El nou tècnic, conscient de la dificultat del repte que tenia al davant, va optar per l'experiència de Reina en comptes de la joventut de Dimitrievski, i l'andalús ho ha jugat tot fins ara. Reina, a més d'aturades importants, aporta caràcter, ofici i jerarquia a la rereguarda grana. Amb 32 anys, el de Villanueva del Trabuco viu la quarta temporada al Nàstic, amb el qual ha jugat quatre derbis contra el Reus, tots a segona divisió B, amb tres victòries dels grana i un empat. El partit de la primera volta d'aquesta temporada, lògicament, se'l va perdre per lesió.

Edgar Badia és una de les sensacions del Reus. Amb 25 anys viu la temporada de la seva consolidació com a porter de nivell. Tot i que debuta a segona A i que el seu competidor per la titularitat és l'experimentat Jordi Codina, Edgar ha disputat tots els minuts dels 35 partits de lliga, en què només ha rebut 25 gols. A més de beneficiar-se d'un sistema defensiu molt treballat, el porter barceloní s'ha mostrar regular i complet, destacant sobretot per les aturades sota els pals. Edgar Badia va arribar al Reus el gener del 2014 i ha viscut quatre derbis, amb tres derrotes a segona B i una victòria, la del duel de la primera volta.

DES DEL GENER

Reina, tres mesos lesionat, va debutar en la lliga en el primer partit de Merino

INDISCUTIBLE

Edgar Badia, que ha rebut 25 gols en 35 partits, no s'ha perdut ni un sol minut de lliga

Reina i els canvis en defensa

Tot i que amb l'arribada de Juan Merino els resultats del Nàstic han millorat, no es pot dir que hagi solucionat del tot els problemes defensius d'un equip que ha rebut massa gols. Així, el tècnic andalús ha anat variant de sistema defensiu, buscant la millor solució per fer del Nàstic un equip més sòlid. Després de començar jugant amb quatre defenses, tal com feia el seu predecessor, Vicente Moreno, Merino no va trigar a introduir un dibuix amb tres centrals i dos carrilers. De totes maneres, no és probable que l'utilitzi contra el Reus, ja que en l'últim partit a casa va tornar a la defensa de quatre, i li va anar bé (4-1 contra el Mirandés). I a Getafe, l'equip tarragoní va millorar quan va passar de cinc a quatre defenses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)