2a divisió FEF

Salvats a contracorrent

2a divisió B. El Gavà ha amarrat la permanència en una temporada convulsa, marcada pels impagaments i per una conversió en SAE que està en suspens i que condiciona el futur del projecte

Un equip de segona B es juga la permanència. És el moment clau de la temporada, i l'objectiu és a prop. Per preparar el partit de diumenge, dissabte hi ha el típic entrenament suau dels matins. A la platja, això sí, que el club no ha tramitat el permís per utilitzar el camp de futbol. Pot semblar una broma de mal gust, però no ho és. Així és com ha hagut de preparar els últims compromisos de lliga el Gavà, que diumenge passat va assolir la permanència en una temporada marcada per l'esperpent. El fet de no poder entrenar-se al camp els dissabtes, o d'haver de visualitzar els vídeos del rival al vestidor, ja que ningú no proporcionava al cos tècnic les claus de cap sala, és l'últim dels problemes que ha hagut d'afrontar una plantilla que ha nedat contra corrent i, tot i això, ha tingut la força suficient per arribar a la riba. Amb dues jornades d'antelació, a més.

“Amb tot el que hem viscut, salvar-nos ha estat una barbaritat, ho vivim com una gesta”, relata el davanter Sascha Andreu, orgullós del que ha aconseguit un equip que va viure els impagaments en els primers mesos de competició: “Amb aquests companys pots anar a la guerra amb una forquilla.” L'aglutinador de tot plegat, explica Sascha, ha estat l'entrenador, Óscar Mena: “Ens ha mantingut units i ha aconseguit fer-nos creure en alguna cosa tot i la desgràcia.” El tècnic argentí, per la seva banda, atribueix una permanència “en la qual ni el més optimista de Gavà hi creia”, a la dedicació del grup humà que encapçala: “No hi ha cap secret, ho han aconseguit els nanos amb la seva feina, i hem estat més una família que un equip de futbol, perquè en el mercat d'hivern alguns jugadors i jo mateix, veient el desastre que és el club, hauríem pogut marxar i no ho vam fer.” Mena, amb tot, no amaga que en una temporada tan convulsa, ha hagut de reforçar l'aspecte psicològic i personal amb els jugadors: “En ocasions els rols es diluïen i he hagut de fer mig d'entrenador mig de pare.”

Incertesa en el futur

“I ara, què?” És la pregunta que tothom es fa a la Bòbila i per la qual no hi ha cap resposta. Des de la plantilla, ningú no confia en el president Manuel Maniega. “Encara no ens ha vingut a felicitar, i el més trist és que em semblaria estrany que ho fes”, explica Óscar Mena, que critica obertament la seva manera d'actuar: “Jo vaig venir aquí enganyat i no he parlat mai amb Maniega. Ni ell ni els seus han fet absolutament res per a nosaltres, només ens han posat pedres en el camí. Treballar així és molt difícil, perquè només són que mentides, dia rere dia... L'única persona que ha donat la cara ha estat Mario Barri [director esportiu i cap visible d'un grup d'inversor mexicans que van arribar a l'hivern].”

El projecte de Barri, de fet, està en suspens, ja que està supeditat al procés de transformació de club en SAE, que està en stand by. Sense els recursos del grup d'inversors, no hi ha solvència a curt termini. Mena és poc optimista. “Renovar? Depèn de qui hi hagi o qui no, però ho veig molt i molt complicat. De fet, si el club continua així, és impossible”, afirma el tècnic argentí, que veu poc probable que el projecte no s'acabi desintegrant.

LES FRASES

Salvar-nos ha estat una barbaritat, amb tot el que hem hagut de viure enguany, hem fet una gesta
Sascha Andreu
DAVANTER DEL GAVÀ
Renovar? Ho veig molt i molt complicat. De fet, si el club segueix així, és impossible
Óscar Mena
ENTRENADOR DEL gAVÀ
Ho han aconseguit els nanos amb la seva feina. Amb tot el que hem passat, hem estat més una família que un equip de futbol

Maniega: “La conversió en SAE es tornarà a votar”

Tot i que el Gavà va anunciar l'estiu passat que els socis havien aprovat la conversió del club en SAE amb 21 vots a favor i 16 en contra –una votació que, tal com revela el bloc cfgava.blogspot.com, va ser irregular atesos els estatuts– aquest procés ni tan sols s'ha iniciat. El Consell Superior d'Esports (CSD), que és el que gestiona les sol·licituds, no ha rebut cap documentació per part del Gavà. Així ho admet el president, Manuel Maniega: “Els assessors jurídics del club encara estan auditant els comptes per tenir tota la documentació necessària i presentar-la pròximament al CSD.” Abans d'iniciar el tràmit definitiu, però, el dirigent diu que tornarà a sotmetre la qüestió a votació: “El que vam votar fa un any va ser iniciar el procés de conversió, i quan ho tinguem tot a punt, ho tornarem a portar a l'assemblea i serà el soci qui decideixi.” Mentrestant, la situació continua sent inestable i, tal com va denunciar el tècnic fa poc, s'han repetit episodis d'impagaments. La plantilla, amb tot, confia que el club mantingui la paraula amb Mario Barri i els inversors continuïn injectant recursos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)