2a divisió FEF

2a divisió B

L'any en què va sortir la bèstia

Boris Garrós ha tancat la temporada amb 25 gols i ha estat el pitxitxi més prolífic del grup català en l'últim quart de segle

Després de tres experiències frustrades a segona B, a Gavà ha trobat l'ecosistema ideal per rendir

Tota una vida buscant-ho, pencant com ningú, perquè ell és una formigueta, i el moment li ha arribat amb 28 anys, en plena maduresa. Boris Garrós va tancar amb un doblet una temporada realment increïble. El curs 2016/17 serà recordat a Catalunya, entre altres coses, per les exhibicions del davanter de l'Eixample. Boris ha enlluernat allà on ha anat i ha marcat 25 gols. Una barbaritat, perquè ho ha fet amb un equip que lluitava per no baixar. Lluny del confort dels clubs de referència de segona B, el barceloní ha excel·lit en un ambient que animava al desassossec i la frustració. A abaixar els braços, fer les maletes i buscar-se la vida en qualsevol altre lloc, que aquesta és una categoria d'obrers. Boris ha sobresortit a Gavà l'any dels impagaments, de la disbauxa institucional, de l'esperpent continu.

Paradoxes del futbol, tot el que passava als despatxos no va transcendir a la gespa. De fet, tot el canvi precipitat i polèmic de tècnic – “allò va ser una injustícia molt gran”, rememora Boris–, el bloc ha rutllat a la perfecció guiat per l'atacant barceloní. Ell ha fet més de la meitat dels gols de l'equip (25). El seu pes sobre la gespa ha estat patent i visible. Més subterrània, però igualment important, ha estat la seva funció com a capità. En un any complicadíssim, en què els fets ho han contaminat tot, la seva serenor ha aportat a la plantilla un punt de tranquil·litat molt necessari. “Soc un paio reflexiu, però l'ambient l'hem creat entre tots, i el paper dels altres dos capitans, Sascha i Reche, ha estat igualment important”, afirma el futbolista de 28 anys, que valora la pinya que hi ha hagut a Gavà: “Hem sigut un grup increïble.”

De descartat a referent

Boris va arribar a la Bòbila en el mercat d'hivern de la temporada passada, quan el Gavà jugava a tercera divisió, perquè no tenia minuts a l'Hospitalet. El tècnic, Juanma Pons, li va fer confiança i ell li ho va agrair amb gols. Un rere l'altre. No parava. 16 dianes en 16 partits de lliga i tres més en la fase d'ascens. L'idil·li va continuar aquesta temporada a segona B i ni tan sols el canvi de tècnic l'ha frenat. De blaugrana, ha marcat 44 gols en un any i mig. Lluny queden les dues experiències frustrades a segona B amb el Sant Andreu i l'Hospi, i mig curs al Prat en què, tot i tenir minuts, jugava desplaçat a la banda i no va poder brillar. Entre els tres equips va fer quatre gols. La clau de tot plegat, la resumeix ell mateix. “Per primer cop un tècnic –al final, n'han estat dos– ha confiat totalment en mi a segona B i, a més a més, he jugat de punta. Això ha repercutit molt positivament en l'aspecte mental, perquè no deixo de ser el mateix futbolista ara que fa quatre anys”, reflexiona Boris, que a tercera divisió ja havia tingut temporades brillants en l'aspecte golejador.

Els números amb què ha tancat l'any, amb tot, són els millors que hi ha hagut en el grup català de segona B en el darrer quart de segle. Ha superat els registres golejadors dels últims 24 pitxitxis de la categoria. Per buscar un precedent millor, cal remuntar-se a la temporada 1992/93, quan Boris tenia quatre anys. Llavors, Eduardo Rodríguez, de l'Hèrcules, va marcar 32 gols. Des de llavors ha plogut molt i les perspectives que té Boris, que volarà de Gavà, són engrescadores.

La xifra
24
anys
feia que ningú no marcava tants gols en el grup tercer. L'últim gran pitxitxi va ser Eduardo Rodríguez, que va marcar 32 gols amb l'Hèrcules la temporada 1992/93.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)