El Vilafranca remunta i s'endú la primera batalla

Fase d'ascens a 2a B. Un gol de Fontanils en l'última jugada dona vida al conjunt del Penedès contra l'Unión Adarve, que va ser millor en el primer temps

VILAFRANCA 2 U. ADARVE 1

VILAFRANCA:Kilian, Guti, Fontanils, Castillo, Via, Medina (Díez, 75'), Boira, Josu (Santi Triguero, 84'), Oribe, Jordi (Òscar Hernando, 62') i Aday.UNIÓN ADARVE:De las Heras, Leo, Viti, Darío, Juanma, Héctor, Álvar Sánchez (Moré, 68'), Ángel (Agus, 59'), Souza, Cadete i Gianni (Goya, 76').GOLS:0-1 (37') Leo. 1-1 (66') Josu. 2-1 (93') Fontanils.ÀRBITRE:Garcelán Docio.T.G.:als visitants Héctor, Álvaro Sánchez i Moré.PÚBLIC:Uns 1.000 espectadors.

Victòria in extremis del Vilafranca, que viatjarà a Madrid amb un avantatge impensable en el descans després d'una primera part en què l'Unión Adarve va ser netament superior. Per sort, els del Penedès van reaccionar i els gols de Josu i Castillo, en l'afegit, van donar el triomf.

No va entrar gens bé al duel el conjunt d'Ivan Moreno, que es va veure superat en l'inici per l'Adarve, que va sortir amb una marxa més. Els nervis i les imprecisions locals van ser aprofitades per un conjunt visitant intens, que s'enduia totes les segones jugades i sovintejava la porteria de Kilian en cada acció que podia. Tot i això, Josu va tenir una bona ocasió, però De las Heras va desviar el xut a córner (16'). L'oportunitat del davanter barceloní, però, va ser un miratge, perquè les oportunitats en aquest primer temps només van anar en una direcció: la de la porteria de Kilian. En el 32', Héctor, amb tot a favor, va enviar la rematada per sobre el travesser i, cinc minuts després, Leo va culminar una gran jugada col·lectiva per obrir el marcador.

El descans va anar molt bé per refrescar les idees i els quadribarrats van sortir disposat a capgirar un resultat que hauria estat molt negatiu. Per començar, els penedesencs van aconseguir igualar la intensitat visitant i a poc a poc van agafar el control. Amb aquesta nova mentalitat, el Vilafranca va reclamar penal per unes mans dins l'àrea visitant, i en el 52', Castillo va estar a punt de culminar una gran jugada d'estratègia. Poc després, Aday va rebre una passada de Guti però va rematar fregant el pal, i en el minut 66, Josu va obtenir el premi a la insistència després de rebre una gran passada a l'espai. Amb l'empat, els madrilenys van veure que podien deixar escapar un resultat molt positiu de cara a la tornada i van intentar adormir el duel. Però la fortuna –i la qualitat d'Oribe– va somriure al Vilafranca en la darrera acció. En una falta que tothom pensava que penjaria a l'àrea, el mitjapunta va sorprendre amb un xut directe que va anar al pal, i el rebot el va aprofitar Fontanils per marcar un gol que pot ser vital.