2a divisió A

Uri, en el moment adient

Fase d'ascens a segona B. La victòria de l'Olot al camp de l'Sporting B (0-1) gràcies al gol d'Uri Santos permet als garrotxins afrontar amb grans perspectives d'ascens la tornada a casa

L'Olot va aconseguir una victòria il·lusionant al camp Pepe Ortiz de Mareo contra l'Sporting B (0-1). El conjunt dirigit per Ramon Calderé partia amb el màxim objectiu d'acabar el partit d'anada amb les possibilitats intactes de pujar amb vista a la tornada al municipal, però el botí aconseguit a Mareo li permet tenir les portes de l'ascens obertes de bat a bat a només 90 minuts. Un gol de murri d'Uri Santos en el minut 65, que va aprofitar a la perfecció una errada del central Juan Rodríguez, va fer decantar el duel. “Teníem molt clar que bona part de les possibilitats d'ascens depenien del fet d'aconseguir un bon resultat a Mareo i l'equip va ajustar-se molt bé al guió que tenia plantejat; el resultat és magnífic” comenta l'atacant de l'Olot Uri Santos, el protagonista de la pel·lícula ideada i dirigida per Calderé. “Tot i ser un filial, apliquen en molts moments un joc directe buscant els puntes alts i físics que tenen; havíem d'aguantar l'empenta inicial i incomodar-los. A mesura que passaven els minuts, les nostres possibilitats creixien ja que en la seva lliga no havien lluitat contra una defensa sòlida com la nostra que els generés una sensació semblant. Tot va sortir bé”, analitza el garrotxí.

Després d'una temporada plena de problemes per culpa de les lesions musculars, Uri ha treballat de valent per arribar al punt culminant de la campanya en un estat de forma més que òptim: “A cap jugador li agrada perdre's partits. Sempre m'han respectat les lesions, però aquest any m'ha tocat. Treballar, forçar quan tocava i la constància m'ha donat el punt de fiabilitat en aquest moment de la temporada i la fortalesa mental idònia, ja que en els mals moments és la clau. Ajudar l'equip és el més important”, comenta Uri Santos, que amb la d'ahir suma tres dianes aquest curs, les dues darreres de manera consecutiva –també va marcar en l'última jornada de lliga al camp del Manlleu.

La fiabilitat del municipal

A l'Olot li serveixen tots els resultats que ha aconseguit al municipal durant la lliga del grup cinquè menys el matx disputat contra el Sant Andreu de la jornada 30, en què els de la Garrotxa van perdre per 2-3. Amb la victòria per 0-1, evidentment als de Calderé els serveix qualsevol empat i en cas de derrota pel mateix resultat l'ascens es decidiria en la pròrroga o els posteriors penals. “Estem contents però la feina no està feta. Està bé disfrutar del resultat aconseguit, tenim un bon marge, però res més. Ells aniran a totes però haurem de fer un altre gran partit. No hem aconseguit res encara”, diu Uri, conscient que els excessos d'eufòria en aquestes circumstàncies són contraproduents.

De fet, l'Sporting B només ha perdut un enfrontament a domicili en el grup asturià de tercera –4-2 al camp del Langreo–, unes dades que voldrà confirmar diumenge vinent a Olot. Al filial de l'Sporting li servirien nou dels dinou resultats que ha aconseguit a fora, un l'enviaria a la pròrroga i nou més –vuit empats i la derrota– no li servirien per ajornar l'ascens de l'equip olotí.