Nàstic

Lluís Carreras

tècnic del nàstic

Lluís Carreras pren el timó

Nàstic. L’entrenador de Sant Pol de Mar, extècnic del Sabadell, el Mallorca i el Saragossa, agafa el relleu de Nano Rivas i dirigirà el conjunt tarragoní les dues pròximes temporades

Després d’una temporada convulsa, marcada pels canvis a la banqueta i per una permanència agònica, el Nàstic ja té nou timoner per al curs que ve: Lluís Carreras. Un cop certificada la no continuïtat de Nano Rivas, que era la prioritat del club després que el manxec fes el ple de 9 punts que ha permès a l’equip salvar-se, l’entrenador de Sant Pol de Mar i l’entitat tarragonina han arribat a un acord que els vincularà les dues pròximes temporades. Ahir mateix es van tancar les negociacions i el tècnic serà presentat dilluns vinent. De bracet de Carreras arribarà també un tècnic de la seva confiança, Sergio Dorado, amb el qual va treballar a Sabadell, Mallorca i Saragossa.

El Nàstic s’ha mogut amb celeritat un cop va saber que Nano Rivas tornava a Madrid i ràpidament ha tancat l’opció de Carreras. L’entrenador maresmenc, que també estava en l’òrbita del Barça B –el club blaugrana ha apostat per la continuïtat de Gerard López–, torna a una banqueta de segona divisió després d’estar un any sense entrenar. Carreras, de fet, estava esperant una proposta que li garantís estabilitat i que fos en una categoria professional. I és que el nou entrenador del Nàstic ve de dues experiències força dures a segona: una a Palma i una altra a Saragossa. En els dos casos va arribar amb la temporada començada i això va condicionar la seva feina. Així, al Mallorca només va durar dos mesos i mig i, a Saragossa, va dirigir l’equip el segon tram de temporada i va quedar sense play-off per culpa d’un sonat correctiu a Llagostera (6-2) en l’última jornada.

Molt més positiva va ser la seva primera experiència com a tècnic en el futbol professional, una oportunitat que li va arribar després d’ascendir a segona A amb el Sabadell en la seva primera temporada al club arlequinat, on va arribar després d’agafar experiència com a tècnic en el planter de l’Alavés. Carreras, de fet, va consolidar el Sabadell en el futbol professional durant les dues temporades que el va entrenar a segona A. L’estiu del 2013, però, va decidir abandonar el projecte, ja que el club va canviar de rumb amb l’entrada del japonès Keisuke Sakamoto.

Un estil definit

Com a tècnic, l’exfutbolista del Barça, entre altres equips, ha apostat sempre per un estil de joc en què la pilota és la protagonista. Ha jugat habitualment amb un esquema definit (el 4-3-3), tot i que tampoc no renuncia a utilitzar altres estils depenent de les circumstàncies del joc i de tipus de jugadors que té a la seva disposició. Començar a confeccionar la nova plantilla, de fet, serà ara la prioritat del Nàstic, que començarà a concretar moviments en els pròxims dies.

LA XIFRA

28/05/2011
Ascens amb el Sabadell
Després d’haver acabat la lliga campió en la seva primera temporada al club arlequinat, Carreras va viure una tarda històrica a Ipurua, on el Sabadell va aconseguir l’ascens a segona A disset anys després. Al camp de l’Eibar va empatar 1-1, fent bo el 0-0 de l’anada a la Creu Alta.
08/06/2013
Adeu amb consolidació
El Sabadell perd al camp de l’Alcorcón (4-0) i tanca la temporada 2012/13 en setzena posició. Aquell és el darrer partit de Lluís Carreras a la banqueta del club vallesà, la qual abandona després d’haver consolidat l’equip a segona A amb dues temporades en què no es va sofrir per salvar-se.
17/05/2014
Fi d’una etapa fugaç a Palma
El Mallorca empata a casa contra el Jaén (0-0) en la jornada 39 i el club destitueix el tècnic, que havia incorporat feia tan sols dos mesos i mig, en un context d’inestabilitat institucional. Amb Lluís Carreras, l’equip vermell tan sols aconsegueix dues victòries, empata quatre partits i en perd sis.
04/06/2016
Desgràcia a Llagostera
Carreras va entrenar el Saragossa 24 jornades. El desenllaç del curs, però, va ser cruel, ja que en la penúltima jornada l’equip era quart i tenia el ‘play-off’ a l’abast. En el darrer partit a Llagostera, però, el seu equip va ser golejat 6-2 i no va jugar la promoció.
Lluís Carreras Ferrer
Lloc i data de naixement:
Sant Pol de Mar, 24-9-1972 (44 anys)
TRAJECTÒRIA COM A JUGADOR
1988/89
Barça C (2a B)
1990-1993
Barça B (2a B i 2a A)
1993/94
Oviedo (1a)
1994/95
Racing de Santander (1a)
1995/96
Barça (1a)
1996-2001
Mallorca (1a i 2a A)
2001-2003
Atlético (2a A i 1a)
2003/04
Múrcia (1a)
2004-2007
Alavés (2a A i 1a)
TRAJECTÒRIA COM A TÈCNIC
2009
Alavés B (3a)
2010-2013
Sabadell (2a B i 2a A)
2014
Mallorca (2a A)
2016
Saragossa (2a A)
120
partits
ha dirigit Carreras a segona divisió A. N’ha guanyat 37, n’ha empatat 34 i n’ha perdut 49.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)