1a femenina

Comença l’era Fran Sánchez

1a divisió femenina. El conjunt blaugrana va presentar el nou entrenador, que substituirà Xavi Llorens després d’onze cursos. “Soc conscient de la dificultat del càrrec”, va dir el tècnic

Després d’onze anys amb Xavi Llorens al capdavant del Barça femení, ahir va ser presentat el nou entrenador Fran Sánchez, que arriba al club per intentar fer el salt definitiu i equiparar el conjunt blaugrana amb les millors d’Europa. Junt amb el tècnic, que coneix perfectament la casa després de quinze anys com a preparador en el futbol formatiu, també va ser presentat Markel Zubizarreta, nou mànager esportiu del futbol femení, dos càrrecs que anteriorment ocupava el mateix Xavi Llorens.

“M’omple d’orgull sentir que soc un entrenador perfil Barça, que els anys que vaig estar aquí van deixar una empremta important”, va dir Sánchez, que ha estat escollit per davant de la resta de candidats perquè coneix la casa i l’estil de joc del club i per la seva experiència a l’estranger –va treballar a la selecció de Bahrain i al Maccabi de Tel-Aviv israelià–. “Soc conscient de la dificultat del càrrec, però caldrà esforçar-se al màxim per tal que el futbol femení continuï creixent”, va seguir el nou preparador blaugrana, que s’estrenarà a les ordres d’un equip femení: “M’hauré d’adaptar a un futbol que no coneixia en profunditat, però tampoc en sabia res quan vaig ser a Bahrain o Israel. Aquest és el peatge que has de pagar quan surts de la zona de confort”, va explicar Sánchez, que té la difícil missió de completar l’obra feta fins ara en el femení blaugrana. De moment, com bé va reconèixer el directiu responsable del futbol femení, Jordi Mestre, l’objectiu prioritari és competir per la lliga, la copa i la copa Catalunya, però a mitjà termini l’equip hauria de poder lluitar per guanyar la Champions. “Hem d’intentar trobar un equilibri amb les jugadores que tenim a la plantilla i els reforços que vindran de fora perquè ens ajudin a fer el següent pas per intentar ser una mica més competitius a Europa”, va explicar l’entrenador sobre els nous fitxatges.

Sense Jenni Hermoso

Tot i això, el tècnic ja sap que no podrà disposar de la pitxitxi i una de les jugadores més importants de les últimes temporades. El club ho ha intentat, però finalment Jenni Hermoso no seguirà a la plantilla per posar rumb al PSG. “No hi ha ningú imprescindible”, va dir el mànager esportiu Zubizarreta, tot i que va reconèixer que és una pèrdua important i que el club l’ha intentat convèncer fins al final: “Li vam intentar explicar el nostre projecte, però ella vol seguir el seu camí.” Zubizarreta, que no només vetllarà pel bon funcionament del primer equip, sinó pel de tots els conjunts de la base, també va explicar que, seguint el nou model que es vol aplicar, apostaran per les noies del planter. “Mirarem a casa abans de buscar fora”, va dir el nou director esportiu: “Treballarem perquè el salt entre el filial i el primer equip cada vegada sigui menys gran.”

LES FRASES DELS PROTAGONISTES

Soc conscient de la dificultat del càrrec, però caldrà esforçar-se al màxim per tal que el futbol femení segueixi creixent
M’omple d’orgull sentir que soc un entrenador perfil Barça. L’estil de joc serà el de sempre
Fran Sánchez
entrenador del barça femení
L’aposta pel planter és ferma. Treballarem per reduir el salt que hi ha entre el filial i el primer equip
Markel Zubizarreta
mànager esportiu del femení
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)