Girona

A grans mals, grans remeis

Obsessionat a resoldre la mancança històrica de camps d’entrenament, el Girona té molt avançat un terreny que farà goig a Riudarenes i espera els tràmits per activar la solució al PGA

Amb l’ascens a la màxima categoria, el club ha decidit que s’ha d’acabar la itinerància que ha viscut els últims anys

Des que és en el futbol professional, el Girona s’ha fet un tip d’anar amunt i avall. Més d’una dotzena de municipis d’arreu de les comarques gironines han estat l’escenari d’entrenaments del conjunt blanc-i-vermell. Hi ha hagut visites fugaces, altres de més periòdiques i fins i tot alguna voluntat de permanència, però totes presentaven els seus inconvenients. Especialment la distància, perquè els camps que més havia trepitjat últimament l’equip –a Tordera i a Navata– exigien un desplaçament en cotxe poc recomanable. Les mancances fa anys que causen preocupació a Montilivi, i l’ascens a primera divisió ha convertit gairebé en una obsessió el problema. Amb aquest context, el club no ha escatimat esforços per aconseguir que l’estrena històrica a primera divisió vagi acompanyada d’unes condicions dignes d’entrenament. La construcció de la ciutat esportiva, la joia de la corona, es farà esperar, però el club no s’ha quedat de braços plegats.

El PGA, a mitjà termini

La primera gran alternativa que van trobar a Montilivi, després de fer-hi moltes voltes, va ser la construcció de dos camps de gespa dins del PGA de Caldes, aprofitant que ja formaven part d’un pla especial projectat pels responsables del camp de golf. El projecte ha anat avançant, amb la bona sintonia entre totes les parts afectades –també l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, que és d’on pertany la zona–, i la idea és construir un camp de gespa natural, un d’híbrida i un edifici amb gimnàs, vestidors i espai per menjar-hi. Però l’obra projectada exigeix temps, perquè ha de rebre el vistiplau de la comissió d’urbanisme abans de posar-s’hi. La previsió és que els camps del PGA estiguin a punt cap a final d’any.

Refet de dalt a baix

Tenir encarrilada una solució amb la temporada ja ben avançada no era suficient per al Girona, que va trobar la solució més imminent en un dels primers camps de la demarcació per on havia peregrinat arran de l’arribada a la LFP. El club es va entendre de seguida amb l’Ajuntament de Riudarenes per adequar les instal·lacions, i no s’hi va posar per poca cosa. Un bon grapat d’operaris de Royalverd, l’empresa que també està refent Montilivi, s’ha encarregat de transformar la vella i malmesa gespa del camp gros de Riudarenes en un terreny impecable. Amb uns pans de gespa d’entre 15 i 20 metres de llarg, la instal·lació ha estat molt ràpida. És una gespa híbrida, però diferent de la que hi haurà a l’estadi, i exigeix menys temps per poder-la trepitjar. Estarà a punt de seguida, tot i que el Girona hi pensa anar quan torni de l’estada a Manchester, que serà del 20 al 28 de juliol.

A RIUDARENES

La gespa híbrida, diferent de la de Montilivi, estarà a punt per després de l’estada

PROVISIONAL

Les solucions que ha accelerat són en espera de la ciutat esportiva, la joia anhelada

AMUNT I AVALL

Ha recorregut una dotzena de municipis de tota la demarcació des que és en la LFP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)