Girona

Il·lusió i joventut per a la nova era

El Girona va presentar Pablo Maffeo (20 anys) i José Aurelio Suárez (21), dos jugadors de present i de futur

El carriler viurà el tercer curs en el club i el porter vol lluitar per un lloc en el primer equip

El Girona va presentar ahir, a les instal·lacions del PGA de Caldes de Malavella, dos jugadors d’una sola tacada, Pablo Maffeo i José Aurelio Suárez, dos joves futbolistes de present i de futur. En el cas de Maffeo (20 anys), encetarà la seva tercera temporada en el Girona com a cedit pel Manchester City, amb la principal novetat que ara ho farà integrat en l’equip des de bon principi i no haurà d’esperar a fer-ho en el mercat d’hivern, tal com havia passat en els dos cursos anteriors. El carriler, que va viure en primera persona tant la desil·lusió de fa dos anys (2015/16) com la glòria amb l’ascens a primera divisió (2016/17), espera ara continuar progressant en l’elit a les files del Girona, que sempre va ser la primera opció per al jugador nascut a Sant Joan Despí.

“Jugar a primera sempre és un somni per a qualsevol noi, i ara ho podré fer amb el Girona, on sempre m’he sentit molt a gust. Després d’aquests dos últims anys tenia clar que si el Girona comptava amb mi per a primera divisió vindria aquí; no he mirat altres coses, ja que aquí soc feliç i estic molt content de poder-hi continuar”, va explicar Pablo Maffeo, que va destacar la importància de conjuntar l’equip per afrontar amb garanties l’inici de temporada: “És un any important tant per a mi com per al Girona, i podem sortir-ne beneficiats tots dos: jo seguint creixent com a futbolista i el Girona com a club. El primer que hem de fer és consolidar l’equip com un bloc, i crec que ho estem aconseguint. Hem d’anar partit a partit per aconseguir la permanència.”

Sobre Maffeo també va tenir unes paraules el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, que en va elogiar la trajectòria tot i la seva joventut: “La seva incorporació la teníem molt clara des del principi. El que ens agrada d’ell són els seus valors, l’esforç i la mentalitat; s’ha guanyat el respecte de tothom sent un vailet, i això diu molt del futur que pot tenir. L’animo a seguir en aquesta línia d’ambició i creixement, i estic segur que serà un jugador important i que ens aportarà moltes coses positives”.

S’hi veu capaç

En la seva presentació com a nou jugador del Girona José Aurelio Suárez (21 anys) es va mostrar d’allò més ambiciós. El futbolista asturià, cridat a ser el tercer porter del primer equip i que també podrà jugar amb el Peralada (2a B), va fer referència a les seves aspiracions de fer-se un lloc en la plantilla dirigida per Pablo Machín. “Sempre hi ha una oferta que brilla més que les altres, i en el meu cas aquesta era la més important. Estic preparat per al que em demanin, sé que la competència és molt exigent i l’opció del Peralada també és bona, perquè soc sub-23 i tindria l’opció de jugar-hi, però jo vinc a millorar i a lluitar per un lloc en el primer equip.”

Suárez, que arriba procedent del filial del Barça (té experiència a 2a B i 2a A), va destacar la importància d’haver-se integrat a l’estructura d’un club de primera divisió, així com la fàcil adaptació que està tenint en la pretemporada amb el primer equip: “Els companys i l’staff tècnic m’han acollit molt bé des del principi. Per a mi cada entrenament és increïble, i crec que venir al Girona em donarà projecció a tots els nivells.”

Per la seva banda, Quique Cárcel també va valorar el fitxatge de Suárez: “És un porter amb experiència a 2a A, amb molt bones credencials, segur i amb futur, i d’aquí la nostra aposta per ell. A la porteria tenim tres porters de garanties, i creiem que tenint Iraizoz i Bounou havíem de contractar un altre porter amb projecció de futur que pugui tenir continuïtat en els propers anys, com Suárez, que a més és un porter sub-23.”

El Girona continuarà amb la presentació de més jugadors a partir del dilluns que ve.

COM DE LA CASA

Serà el primer any que Maffeo, cedit pel City, s’integrarà a l’equip a principi de temporada

LES REACCIONS

El primer que hem de fer és consolidar l’equip com un bloc, i crec que ho estem aconseguint
Pablo Maffeo
carriler del girona

AMBICIÓS

L’opció del Peralada també és bona, perquè soc sub-23 i puc jugar-hi, però vinc a lluitar per fer-me un lloc en el primer equip
Sempre hi ha una oferta que brilla més que les altres, i en el meu cas aquesta era la més important
José Aurelio Suárez
porter del girona
Maffeo s’ha guanyat el respecte de tothom sent un vailet, i això parla molt del futur que pot tenir. L’animo a seguir en aquesta línia
Creiem que tenint Iraizoz i Bounou havíem de contractar un altre porter amb projecció de futur
Quique Cárcel
director esportiu del girona
Jugar a primera sempre és un somni per a qualsevol noi, i ara ho podré fer amb el Girona, un club on sempre m’he sentit molt a gust
Suárez pensa en clau del primer equip, tot i que podrà jugar amb el Peralada

Mojica continua negociant la seva sortida del Rayo

Després d’haver anunciat fa pocs dies la incorporació dels jugadors cedits pel City –Pablo Maffeo, Douglas Luiz, Marlos Moreno i Aleix García–, la direcció esportiva del Girona continua treballant a ple rendiment amb l’objectiu de reforçar la plantilla en els propers dies. Tret de la porteria, la idea és reforçar l’equip en totes les línies amb sis o set noves incorporacions. En aquest sentit, un dels jugadors pels quals s’ha interessat el Girona és Johan Mojica, que continua negociant la seva sortida del Rayo Vallecano, club que el va cedir a Montilivi en l’últim mercat d’hivern. El futbolista colombià, que ja tindria la nacionalitat espanyola a punt, va deixar bones sensacions al carril esquerre en la segona meitat de la temporada passada i està a l’espera que el Rayo accedeixi a rebaixar la seva clàusula de sortida, valorada en uns 8 milions d’euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)