2a divisió A

futbol

2a divisió a

Preparacions accidentades

Segona divisió A. Els tres catalans de la categoria tanquen la pretemporada satisfets, però amb incògnites per culpa de les lesions i els fitxatges que no arriben

Mai plou a gust de tothom i menys en la pretemporada, en què les càrregues físiques i el mercat passen, en importància, al davant dels partits. Per això, els tres catalans de la categoria –el Reus, el Nàstic i el Barça B– han quedat relativament satisfets dels resultats aconseguits, però les lesions a Tarragona i els dèficits a la plantilla del Reus i el Barcelona deixen els tres equips amb ombres just abans de començar el curs.

Si algú ha ensenyat fins ara un nivell competitiu alt i poques escletxes en el joc, aquest ha estat el Nàstic. La victòria inicial contra el Vila-real (2-0) i l’empat contra el primer equip del Barça (1-1), en què els de Carreras van mostrar una molt bona cara, va donar ales als grana. Les bones sensacions es van refermar amb el triomf contra el Saragossa al Nou Estadi. “Sempre diem en aquesta època que els resultats no són importants, però per al jugador és positiu guanyar perquè sent que els conceptes que interioritza són útils”, reflexionava el tècnic de Sant Pol de Mar, debutant enguany a la banqueta del Nou Estadi. Carreras, però, ha hagut de fer malabarismes, especialment amb la rereguarda, arran de la lesió muscular de Pol Valentín –recol·locant Suzuki al lateral dret– i ha tingut un darrer daltabaix per culpa de la lesió de llarga durada de Djetei.

El Reus, en canvi, no ha tingut els resultats desitjats, en bona part per un calendari molt intens (amb tres rivals de primera divisió) i en part, també, per la falta de gol. “Estic content amb el que he vist en els partits i en els entrenaments. Els resultats són allà, però jo m’he de quedar amb les sensacions que m’ha transmès l’equip”, reflexionava l’entrenador debutant, López Garai, que diu que no està preocupat per la manca d’encert que ha mostrat el seu equip (4 gols en 7 partits): “Em preocuparia més que no generéssim ocasions. Que la gent no es preocupi sobre això perquè nosaltres treballarem més per solucionar aquest dèficit”, diu el tècnic, que, de cara al primer partit de lliga, espera tenir Máyor, lesionat contra el Girona per una contusió.

Amb incògnites

El Barça B no ha tingut rivals de gran entitat (de l’LFP, només el Girona) i ha aconseguit bons resultats, però la preparació ha estat marcada per la planificació de la plantilla, ja que Gerard s’ha hagut d’entrenar amb prop de 40 jugadors. “Vam començar deu dies més tard del que m’hauria agradat, hem tingut overbooking durant tota la preparació i ens falten jugadors per arribar. Per això anem un pèl justos. Però competirem”, manifestava Gerard López.

Comença la lliga amb necessitats de mercat

Tant el Reus, com el Nàstic com el Barça B començaran la lliga amb la plantilla sense completar. El conjunt roig-i-negre vol rematar l’equip amb un migcampista i un davanter. “La baixa de Guzzo i el fet que no sabem l’abast de la lesió de Vítor fa que tinguem pocs efectius al mig del camp i que haguem de fitxar algú. I a dalt és obvi que si l’any passat ens va faltar gol, el club vulgui reforçar aquesta posició”, explicava recentment López Garai.

Pel que fa al Nàstic, la renovació d’Uche, la possible arribada de Dongou i la baixa de Djetei provoquen que la prioritat de reforçar-se passi de la davantera a la rereguarda. A la zona ampla, a més, falta encara una incorporació, tal com va reconèixer el president, Josep Maria Andreu, a principi d’aquest mes.

El filial del Barça, en canvi, busca un jugador per posició: un extrem, un migcampista i un central. Els tres han de ser joves, però tenir experiència en la segona divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)