2a divisió A

futbol

derbi tarragoní

Present contra història

Reus-Nàstic. L’equip roig-i-negre, que de moment ja ha tingut una estrena millor, busca consolidar el canvi de color que va donar als derbis el curs passat i els grana, refer l’orgull ferit

Fins fa un any, el Nàstic era el dominador clar de les estadístiques dels derbis contra el Reus. Els grana, que encetaven la vintena temporada a segona A, categoria en què tot just s’estrenava l’equip roig-inegre, havien guanyat 24 partits de lliga contra el Reus, que només havia derrotat el seu màxim rival territorial vuit vegades. A més, el domini del Nàstic es feia més evident en els últims anys, ja que l’última victòria del Reus en els derbis datava del maig del 2003. Per exemple, les tres últimes visites del Nàstic al camp del Reus, a segona B entre el curs 2012/13 i el 2014/15, havien acabat en victòria visitant. La temporada passada, però, tot va canviar. Diumenge al vespre, els dos equips es veuran les cares a Reus en un derbi molt matiner, en què els locals voldran consolidar la nova tendència i els grana, restituir l’orgull ferit.

La temporada passada, el Nàstic va visitar el Reus en la primera volta. Els roig-i-negres havien començat molt bé la campanya del debut a segona A i es mantenien a la zona alta, mentre que el Nàstic, lluny de l’equip que el curs anterior s’havia quedat a les portes de primera divisió, era cuer. El derbi va confirmar les trajectòries dels dos equips i el Reus va aconseguir la victòria gràcies a un gol de Fran Carbia en el minut 56. En la segona volta, el Reus, que havia afluixat el ritme de punts, va arribar al Nou Estadi en un moment delicat, ja que s’apropava a la zona de descens, de la qual volia sortir el Nàstic. Com en el duel d’anada, el Reus es va imposar per la mínima. El gol el va marcar Máyor, va ser agònic, en el minut 90, i va servir perquè el Reus guanyés per primera vegada al terreny de joc del gran rival des del 1964. De fet, la de la temporada passada va ser tot just la segona victòria de la història del Reus al camp del Nàstic. Aquell 0-1 va servir al Reus per recuperar forces de cara al tram final i va fer que el Nàstic hagués de patir fins al final per salvar-se.

De moment, en la present temporada, el Reus ha començat la lliga mantenint la solidesa i competitivitat del curs passat (0-0 al camp del Lugo) i el Nàstic, superat per l’Almeria (0-1). Diumenge, els dos equips voldran marcar el primer gol.

HISTÒRIC:
Victòries del Nàstic:
24
Empats:
18
Victòries del Reus:
10
LA TEMPORADA PASSADA:
Reus - Nàstic 1-0
Fran Carbia (56’)
Nàstic - Reus 0-1
Máyor (90’)

EL CURS PASSAT

El Reus va guanyar el Nàstic tretze anys després i a Tarragona, mig segle després

Bon ambient abans d’un duel “especial”

Els dos tècnics, Aritz López Garai i Lluís Carreras, es van trobar ahir a la gespa de l’estadi del Reus, escenari del derbi de diumenge al vespre, tal com ja és habitual durant els dies previs als duels entre els dos equips. Per a tots dos, serà el primer derbi com a tècnics. López Garai, que va viure com a jugador els dos duels contra el Nàstic de la temporada passada, va penjar les botes al juny per prendre el relleu a Natxo González, mentre que Lluís Carreras ha arribat aquest estiu al Nàstic. Els dos tècnics van admetre que es tracta d’un partit “especial”, per al qual demanen passió i esportivitat a les grades. A cap dels dos els preocupa que el derbi arribi tan aviat i consideren que els resultats del primer partit de lliga no el condicionaran.

Baixes als dos equips

El Nàstic tindrà, en principi, cinc baixes diumenge, mentre que el Reus en té dues de confirmades. Els futbolistes grana que es perdran el partit són Djetei, Jean Luc, Abraham, Pol Valentín i Zahibo, mentre que Omar Perdomo, baixa per sanció contra l’Almeria, podrà debutar. Pel que fa al Reus, López Garai va confirmar les baixes de Vítor i Guzzo, i va dir que Atienza i Querol són dubte, tot i que la idea és no forçar-los. Pel que fa als últims fitxatges dels dos equips –Juan Domínguez, al Reus, i Gaztañaga al Nàstic–, els dos tècnics els veuen a punt per jugar diumenge.

El Nàstic volia més entrades

El Nàstic té 200 entrades per al duel de diumenge, que són les que toquen segons el conveni entre federacions de penyes i que es distribuiran entre els penyistes. En un comunicat, el Nàstic lamenta no haver-ne rebut més, ja que assegura que n’havia sol·licitat 500, i anima els seus aficionats a dirigir-se a la botiga oficial del Reus per comprar-les. El Reus, per la seva banda, recorda als aficionats grana que s’han de dirigir al seu club per adquirir-les, ja que, per motius de seguretat, tots els aficionats visitants han d’estar a la zona de l’estadi habilitada per a ells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)