3a divisió FEF

Futbol

Tercera divisió

El passat com a referència

3a divisió. El Vilassar és cuer amb només sis punts, però confia a repetir la gesta de l’any passat, en què, tot i experimentar un mal inici, va acabar aconseguint la salvació còmodament

Després d’una victòria el sol sempre brilla més, però a Vilassar de Mar tampoc estan per llançar coets. Amb només dos triomfs i tres gols marcats, l’equip maresmenc és cuer després d’un mal inici de campionat. Una situació que, passat el primer quart de competició, comença a ser preocupant, tot i que els homes de Manel Moya ja estan bregats en més batalles com aquesta. I en aquests casos, l’experiència és un grau: “Cada temporada és un món, però tenim l’experiència de l’any passat. Ens veiem capaços d’aguantar la pressió per acabar sortint d’aquesta situació”, explica Ramon Rovira, que, a punt de fer els 29 anys, és un home experimentat en la categoria.

L’any passat, en la jornada 10, el Vilassar estava en una situació pràcticament idèntica a la d’enguany –en zona de descens i amb només sis punts– i finalment se’n va acabar sortint gràcies a una segona volta espectacular. Una experiència que ajuda a construir un relat en què la tranquil·litat i la paciència intenten imposar-se a les presses en un equip necessitat. I més després d’una victòria –per la mínima, com en l’altre triomf del curs–: “Guanyar sempre reconforta, però més en la dinàmica que portem. Sabem que tenim un marge, però també és cert que el nivell cada any és més alt i no podem pensar que sempre podrem fer com l’any passat”, prossegueix l’extrem dels maresmencs, autor del gol contra el Granollers, un dels tres marcats pel Vilassar en tot el curs.

La poca productivitat golejadora està sent un dels hàndicaps de l’equip en aquest inici de lliga, tot i que per a Rovira aquest no és el principal maldecap: “Els números són els que són, però no ens preocupa la falta de gol. Els que fa anys que som a la categoria sabem que el més important és defensar bé. Si mantens la porteria a zero sempre tens possibilitats de guanyar, i de moment aquesta és la nostra principal deficiència.”

Però un altre dels motius per a l’esperança al Xevi Ramon és que, tot i els mals resultats, l’equip ja ha deixat enrere la majoria de favorits del campionat. Ara, en el segon tram de la primera volta, el Vilassar s’enfrontarà amb la majoria dels rivals directes en la lluita per salvar la categoria. “No és un consol, però sí que érem conscients que teníem un calendari molt difícil per començar la lliga”, explica Rovira, que confia a capgirar la situació al més aviat possible. “No hem de pensar en l’any passat, sinó a fer els deures al més aviat possible. Per això treballem cada setmana”, va afegir.

LES REACCIONS

Ens veiem capaços d’aguantar la pressió per acabar sortint de la situació. Tot i això, hem d’intentar fer els deures al més aviat possible
No ens preocupa la falta de gol: la principal deficiència la tenim a l’hora d’encaixar gols
Ramon Rovira
jugador del vilassar
2
victòries,
l’última en la darrera jornada, acumula només el Vilassar. És cuer del grup cinquè amb sis punts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)