2a divisió A

En totes les batalles

Amb accent obert. 55 futbolistes i tres tècnics catalans competeixen a segona divisió i, tot i que n’hi ha en totes les zones de la classificació, bona part d’ells lluiten per evitar patiments

Per Nadal, cada ovella al seu corral. Aquests dies hi ha hagut un grapat de futbolistes catalans escampats per diferents clubs de l’Estat que han fet les maletes i han tornat a casa per passar les festes en família. És moment de descansar i desconnectar, però sense evitar fer retrospectiva del primer tram de temporada. Els 55 futbolistes catalans que juguen a segona divisió hauran fet valoracions ben diferents dels primers mesos de lliga depenent de l’equip en què juguin, si bé la situació complicada del Barça B, que és el conjunt que té més jugadors del territori en les seves files –als quals s’ha de sumar l’entrenador, Gerard López–, fa que bona part d’ells hagin hagut de fer reflexió. Això, però, no vol dir que de manera individual les coses no els hagin anat bé: Carles Aleñá ha enlluernat tothom i és el català que més dianes ha marcat fins ara (6).

Al pol oposat dels joves valors del Barça B hi ha Alex Gallar i Kilian Duran, de l’Osca, que timonejats pel també català Rubi, van marxar de vacances com a líders. El conjunt aragonès, tot i el bon paper de la temporada passada, no entrava en les travesses de grans favorits, però amb un bon futbol i un atac demolidor, ha estat la sorpresa agradable de l’inici de lliga.

D’altra banda, entre els catalans que necessitaran més descansar hi ha Carles Aleñá, Carlos Clerc, Masip, Alberto García, Ramon Folch i Señé, que han estat presents en les 20 cites de lliga que s’han disputat fins ara.

Noms ja reconeguts

Malgrat que aquesta ha estat la primera temporada en el futbol professional per a bona part dels jugadors catalans, sobretot els que militen en el Barça B, hi ha noms ja molt reconeguts en la categoria. Qui ho és més és Albert Dorca, que des que va debutar-hi en un Celta-Girona del l’agost del 2008, ha disputat 336 partits a segona A. El segueix un company seu d’equip a l’Alcorcón, Toribio, que n’ha jugat 242. Més enllà d’ells dos, vuit futbolistes més ja han assolit la xifra dels 100 partits en la categoria: Alberto i Álex Moreno (Rayo Vallecano), Becerra (Valladolid), Olmo, Tito i Querol (Reus), i Abraham Minero i Tejera (Nàstic).

EXPERIMENTATS

10
catalans
que juguen a segona ja han superat el centenar de partits en la categoria de plata.

L’INCOMBUSTIBLE

336
partits
a segona A ha jugat Albert Dorca, el català en actiu que n’acumula més.

EL MÉS CATALÀ

9
jugadors catalans,
més el tècnic, té el Barça B, que és l’equip de segona amb més futbolistes d’aquí.

FIXOS

6
jugadors
han estat presents en les 20 jornades que s’han disputat fins ara.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)