2a divisió A

futbol

Nàstic

Festa grossa a Vallecas

Nàstic. L’equip grana s’imposa a un Rayo molt combatiu, que va neutralitzar dos cops l’avantatge dels tarragonins però va sucumbir al gol de Manu Barreiro en el minut 94

rayo 2 nàstic 3

RAYO VALLECANO:Alberto; Baiano (Lass, 86’), Velázquez, Abdoulaye, Álex Moreno; Santi Comesaña (Diego Aguirre, 46’), Fran Beltrán (Domínguez, 75’), Unai López, Trejo; Embarba i Raúl de Tomás.NÀSTIC:Dimitrievski; Kakabadze, Suzuki, Xavi Molina, Abraham; Eddy Silvestre (Matilla, 64’), Gaztañaga; Juan Muñiz (Brugui, 68’), Maikel Mesa (Dongou, 92’), Tete Morente; i Manu Barreiro.GOLS:0-1 (4’) Maikel Mesa. 1-1 (23’) Embarba. 1-2 (33’) Manu Barreiro. 2-2 (89’) Trejo. 2-3 (94’) Manu Barreiro.ÀRBITRE:Cordero Vega (col·legi cantàbric).T.G.:Als locals Velázquez i Raúl de Tomás, i als visitants Kakbadze i Dimirievski, Matilla i Maikel Mesa.PÚBLIC:6.416 espectadors.

Era el minut 94 i el Nàstic patia perquè no se li escapés un empat que el Rayo acabava d’aconseguir en una pena màxima. Hi havia un 2-2 al marcador i feia la sensació que el punt era ben bo. Però tot pot millorar amb un gol. Llavors va aparèixer Manu Barreiro, que ja havia fet l’1-2, i va etzibar una rematada impecable de cap que va anar a parar al fons de la xarxa. Eufòria. Festa grossa a Vallecas. Després de dues derrotes seguides, el Nàstic començava l’any amb una victòria oxigenadora. Difícil demanar res més.

El partit va començar de la millor manera per al Nàstic, que, en la primera aproximació, ja va celebrar un gol. Tete Morente, que va ser un maldecap per a la defensa els primers minuts del duel, va assistir Maikel Mesa des del carril esquerre, i el mig canari va etzibar un xut ras i ajustat al pal impossible d’aturar per a Alberto. El gol en el minut 4 va deixar mig estabornit el Rayo i el Nàstic va aprofitar-ho per continuar pressionant. Sense encert, això sí. A poc a poc, els de casa van anar espolsant-se la sorpresa que havia suposat el 0-1 i van començar a pressionar els de Tarragona amb tota l’artilleria, que no és poca. Així, en el 23, Embarba va establir l’empat amb una canonada des de la frontal que va agafar Dimitrievski relliscant. El porter macedoni, en tot cas, seria salvador cinc minuts després, enviant a córner un altre xut d’Embarba. Tot i l’empat i aquesta ocasió, el Nàstic no es va diluir i també va buscar un gol que arribaria en el 33. Després d’avisar en una falta, Barreiro va sorprendre tothom i va connectar amb el cap una centrada perfecta de Juan Muñiz. Una altra alegria que hagués pogut durar poc si, tot just després, Raúl de Tomás no hagués xutat fora un penal comès per Juan Muñiz. Abans del descans, encara va haver-hi temps perquè Barreiro estigués a punt de marcar el tercer gol grana. Malauradament, la seva vaselina davant del porter va marxar massa alta.

Setge, empat i alegria

En el segon temps, el Rayo va saltar al camp amb la consigna d’empatar com fos i al Nàstic li va tocar defensar i aguantar el setge dels de casa. Si el 2-2 no va arribar abans va ser de miracle, ja que Embarba va enviar una pilota fora quan era més fàcil que l’enviés dins, i Trejo va veure com dos xuts seus feien cap al pal. L’empat, amb tot, arribaria després d’un penal força innocent d’Abraham en l’últim minut, fet que va permetre a Trejo establir el 2-2. Pintaven bastos per al quadre de Rordi. Per fortuna, ahir Manu Barrerio tenia fam i va connectar una centrada impecable de Kakabadze des del carril dret al fons de la xarxa. Una jugada que val un imperi i que permet al Nàstic agafar oxigen.

Hem fet un partit molt complet. L’equip ha treballat molt i ha aprofitat les ocasions
Maikel Mesa
migcampista del nàstic
Tot ha sortit pràcticament perfecte i ens enduem una victòria molt important
Manu Barreiro
davanter del nàstic

En la primera part, hem estat més dominadors; en la segona, hem tingut menys opcions, però hem mantingut la fe i hem estat valents
Estem millorant en l’aspecte mental. Volem que l’afició vegi que tenim gana i que no ens rendim
Rodri
entrenador del nàstic

Matilla debuta i juga la darrera mitja hora

Més enllà de la victòria, l’altra bona notícia del partit d’ahir va ser el debut de Matilla amb la samarreta del Nàstic. El migcampista, que ja feia un mes que entrenava amb l’equip després de sortir d’una lesió, va entrar en la convocatòria i va jugar l’última mitja hora de partit, arribant a fer una bona assistència a Barreiro que el gallec no va aprofitar.