2a divisió A

Objectius a mig complir

El Barça B i el Nàstic empaten en un duel català amb poques ocasions i continuaran una setmana més a prop del perill

Kakabadze va obrir la llauna en l’única arribada clara dels grana (65’) i, dotze minuts després, Marc Cardona va establir l’1-1

barça b 1 nàstic 1

BARÇA B:Ortolá; Palencia, David Costas, Jorge Cuenca, Cucurella; Ruiz de Galarreta (Ballou, 33’), Christian Rivera, McGuane (Riqui Puig, 69’); Aleñá, Marc Cardona i Nahuel (Carles Pérez, 84’).NÀSTIC:Dimitrievski; Kakabadze, Xavi Molina, Pleguezuelo, Javi Jiménez; Fali (Arzo, 72’), Javi Márquez (Maikel Mesa, 23’); Juan Muñiz (Omar Pedromo, 62’), Tejera, Tete Morente; i Manu Barreiro.GOLS:0-1 (65’) Kakabadze. 1-1 (77’) Marc Cardona.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez.T.G.:als visitants Tejera, Juan Muñiz i Xavi Molina.PÚBLIC:3.678 espectadors.

El Barça B i el Nàstic volien sumar i ho van aconseguir. L’objectiu, però, el van complir a mitges, ja que cap dels dos no va ser capaç d’imposar la seva llei en el duel català que es va disputar al Miniestadi. El filial blaugrana volia demostrar que també és capaç d’aconseguir victòries quan juga a casa però ahir no va ser el dia. L’equip tarragoní, per la seva banda, tenia el repte de mantenir les grans prestacions lluny de casa davant el miler d’aficionats que es van desplaçar a Barcelona. Es va quedar a mig camí. I és que els de Nano Rivas, que van saber mantenir a ratlla el Barça B, van ser capaços d’obrir la llauna en l’única ocasió clara de perill que van tenir. L’alegria del gol de Kakabadze (65’) només va durar dotze minuts. Va ser el temps que va trigar Marc Cardona a establir l’1-1 amb un xut ajustat al pal. El punt, en tot cas, és una recompensa valuosa per a dos conjunts que estan batallant per eludir el descens.

El Nàstic tenia la consigna de mirar de colpejar d’entrada i en els primers cinc minuts va pressionar de valent el conjunt de casa. El Barça B va ser consistent. Amb el pas dels minuts els dos equips es van assentar bé al camp. Massa i tot, ja que va imperar el rigor i no es van veure accions que trenquessin el tedi. Així, en la primera part, només hi va haver un parell d’ocasions i totes dues les va tenir l’equip de Gerard López. Ho van intentar Nahuel, amb un xut de falta des de la frontal que va sortir a prop del travesser i David Costas, amb una rematada massa alta. Res de res, cap als vestidors amb la llauna per obrir.

Cop i reacció

El matx es va animar un xic després de la represa. Els dos equips van assumir el seu rol i va passar allò que era més o menys previsible. Qui jugava a casa era el Barça B i van ser els blaugrana els qui van continuar portant el pes del partit. El Nàstic, solvent al darrere tal com va demanar el seu tècnic, es va tancar bé i va buscar espais, tot i que gairebé no en va trobar. Els tarragonins, de fet, no van arribar a inquietar Ortolá més enllà d’algun xut llunyà sense perill. Les millors ocasions van ser per a un filial blaugrana al qual també li va costar Déu i ajuda trobar alguna fissura. En el 52’, una bona acció individual de Marc Cardona per la banda va acabar amb una assistència a Ballou. La rematada de l’ivorià, però, va acabar a córner. Tres minuts després l’arribada va ser encara més clara, però el contraatac va tornar a acabar amb un xut de Ballou desviat a córner.

Va ser llavors, quan més es flairava el gol local, que el Nàstic va etzibar el cop al conjunt de casa. Kakabaze va disposar d’una pilota dins de l’àrea i va saber trobar l’espai entre Cucurella, el porter i el pal. Xut ben col·locat i alegria per als de Tarragona (65’). Amb el 0-1 va passar allò que era previsible: el Barça B va iniciar una operació de setge sobre la porteria de Dimitrievski –amb l’entrada del juvenil Riqui Puig per mirar de donar fluïdesa al mig del camp (69’)– i el Nàstic es va tancar al darrere, buscant conservar una renda molt valuosa. Era l’estratègia previsible i segurament la millor per mirar d’amarrar els tres punts, però quan al davant tens un equip de la qualitat del Barça B, és fàcil que et passi el que va passar. Després d’avisar amb una rematada de córner de David Costas que el porter visitant va blocar, Marc Cardona va establir l’empat amb un xut molt ajustat al pal, aprofitant el rebot d’una acció de Nahuel. Era el 77’ i encara hi havia temps per a més. Però no va passar res. El Barça B va buscar el gol de la victòria amb un xic més d’empenta, però el Nàstic va mostrar-se solvent en defensa i va impedir que qualsevol jugada de qualitat del filial blaugrana pogués acabar amb el 2-1. Al final, doncs, els dos equips van acabar signant unes taules que fan justícia al que es va veure sobre la gespa del Miniestadi. El punt no deixa de ser un pas petit per als dos equips, que tot i sumar seguiran una setmana més a prop del perill.

Hem aconseguit igualar el partit, cosa que a la primera volta o ens costava més o no ho fèiem
Marc Cardona
davanter del barça b
Hem fet un esforç avançant-nos en el marcador. És una llàstima no haver-ho mantingut
Rafael Jiménez ‘Fali’
migcampista del nàstic
Ha estat un bon empat, podríem haver pogut guanyar però en general l’equip ha fet una bona feina
Riqui Puig
migcampista del barça b
Hem fet el partit que havíem de fer i en una jugada aïllada ens han fet mal. Però sent objectius, el punt és just
Xavi Molina
defensa del nàstic

UNA ALTRA ESTRENA

Gerard López va fer debutar el juvenil Riqui Puig, que va entrar en el minut 69

POQUES EMOCIONS

Més enllà dels dos gols, va haver-hi poques ocasions de perill, però totes del Barça B

Millor entrada de la temporada

Tot i que el partit es va jugar al Miniestadi, la forta presència d’aficionats del Nàstic va fer que l’equip tarragoní se sentís com a casa en molts moments del partit. I és que el club grana va omplir deu autobusos i va despatxar les 700 entrades que tenia reservades. A aquests aficionats s’hi ha de sumar els que van fer el desplaçament a títol individual, de manera que hi havia aproximadament un miler de seguidors visitants. Això va fer que el Miniestadi registrés ahir la millor entrada de la temporada: 3.678 espectadors. Una dada que queda força lluny de l’assistència més positiva que s’havia aconseguit fins ara, els 2.800 espectadors que van presenciar el Barça B-Còrdova. Aconseguir que el filial disposi del suport de l’afició, amb tot, continua sent una assignatura pendent tot i les nombroses crides a apropar-se al Mini que fan els jugadors i el tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)