2a divisió FEF

RAFA MUJICA

DAVANTER DEL CORNELLÀ

“La lesió m’ha fet créixer”

Mujica, que ha fet quatre gols des que va arribar cedit pel Barça, diu que els mesos de baixa l’han fet madurar: “M’han fet canviar i veure les coses des d’un altre prisma”

“Seguint amb aquesta línia, estic convençudíssim que disputarem el ‘play-off’”

Arribar i moldre. El Cornellà va aconseguir en l’última hora del mercat d’hivern la cessió del davanter Rafa Mujica (Las Palmas de Gran Canària, 29-10-1998) i la seva adaptació ha estat immediata. El futbolista, propietat del Barça, va marcar dissabte un doblet a Paterna i ha fet quatre gols en cinc partits. L’atacant, doncs, ha deixat enrere la lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta que el va tenir nou mesos aturat de la millor manera: jugant i decidint.

Des que va arribar que té continuïtat i el resultat són actuacions com la de dissabte, amb dos gols. Déu n’hi do...
Sí, estic molt content, no només pel partit de dissabte, sinó per com m’ha acollit el vestidor des del primer dia. L’objectiu per a mi era tornar a agafar confiança, tenir minuts i sentir-me a gust jugant. Crec que ho estic aconseguint. I no oblido que la meva prioritat és ajudar l’equip.
Després de mesos durs de lesió, s’esperava un retorn com aquest, rendint així?
Doncs van ser mesos bastant durs, en què et passen moltíssimes coses pel cap, però s’ha ser fort mentalment. Jo, tot i estar molt de temps aturat, mai vaig perdre la confiança en mi mateix, i sabia que tard o d’hora havia de recuperar el nivell. Crec que, a poc a poc, em vaig apropant a aquest objectiu.
Com va viure tots aquells mesos?
Van ser bastant fumuts, però la veritat és que em van servir per veure les coses des d’una altra perspectiva. Quan et passa això, fins i tot hi trobes aspectes positius. A mi, per exemple, aquesta experiència em va fer canviar i vaig créixer com a persona. Ara, a més a més, també veig les coses de manera diferent com a futbolista.
Què hi ha trobat, a Cornellà? L’ecosistema és molt diferent al del Barça.
Són dos clubs completament diferents, però aquí estic molt bé, perquè el Cornellà és una gran família. Qualsevol persona que entri en aquest vestidor, s’hi trobarà de manera espectacular.
Molts jugadors remarquen el valor del grup en el fet de lluitar pel ‘play-off’. Ho veu així?
Sí, i ho he pogut constatar. És normal que tothom parli bé del Cornellà. Tot i ser un club que no té molt de nom, som un bloc treballador i tenim una il·lusió enorme. Tot això està donant els seus fruits.
Vostè va tenir més propostes. Per què es va decidir per la del Cornellà?
Doncs em va cridar l’atenció la situació en què estava i el bloc que tenia. A més, ja m’hi havia enfrontat un parell de vegades i, veient el que em trobaria, em motivava molt el repte.
Coneix bé la categoria i el grup de la temporada passada. Veient com està la lliga, es visualitza jugant el ‘play-off’?
Setmana rere setmana veus que estàs a dalt i que no surts de les places de play-off. Tenim la il·lusió de disputar-lo i, veient com treballem, estic convençudíssim que el jugarem.
Ha marxat cedit, però Gerard López sempre parla molt de vostè. Té ganes de poder reivindicar-se el curs que ve?
A Gerard, li estic molt agraït per donar-me l’oportunitat de fer el salt al Barça B sent tan jove. Tinc moltes ganes de tornar molt a to per retornar-li la confiança que sempre m’ha donat.
Suposo que la idea és tornar amb l’equip jugant a segona A. Com veu el Barça B?
La temporada està sent bastant difícil, però allò és una gran família, hi ha jugadors amb molta qualitat, que són uns cracs, i els fitxatges de l’hivern i de principi de temporada han reforçat molt l’equip. El Barça B aconseguirà la permanència segur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)