Girona

Amenaça coneguda

Willian José. El Girona es trobarà per sisena vegada amb l’ara davanter de la Real Sociedad. En els dos darrers enfrontaments ha estat tot un maldecap per a la defensa blanc-i-vermella

La referència ofensiva del proper rival del Girona, la Real Sociedad, és ben clara. Amb tretze gols marcats aquesta temporada, Willian José és el gran perill d’un conjunt donostiarra que es vol recuperar d’un sotrac de joc i resultats que els ha situat en la zona baixa de la classificació. El club gironí està ben avisat de la qualitat de l’atacant brasiler, ja que en les últimes cinc temporades s’hi ha enfrontat i l’ha patit fins a cinc vegades. L’aterratge de Willian José en el futbol estatal es va produir a través del filial del Madrid, quan aquest militava a segona divisió A la temporada 2013/14. L’estrena contra el Girona va arribar a final de curs i amb els dos equips lluitant per evitar el descens. L’enfrontament, en què el davanter va jugar els noranta minuts, va acabar amb un empat que donava esperances de salvació als blancs i als gironins, però Willian José va tenir a prop enviar el club de Montilivi al límit del precipici quan en el minut 91, i amb empat a un al marcador, va fer lluir-se el porter Becerra per aturar un bon xut des de la distància.

Líder d’una tarda negra

Els aficionats gironins, però, recordaran Willian José sobretot pel seu pas pel Saragossa la temporada 2014/15. Aquell curs, el davanter brasiler es va arribar a enfrontar tres cops contra els de Montilivi i va ser en el darrer matx, en plena fase d’ascens a primera divisió, quan va escriure el capítol més negre en contra dels gironins. El conjunt de Pablo Machín havia guanyat en l’anada 0-3, però en la tornada, Willian José en va fer prou amb 33 minuts per marcar dos gols i tornar a col·locar el Saragossa en l’eliminatòria. Els aragonesos, envalentits per una arrencada de partit amb tant d’encert, van acabar capgirant el resultat gràcies a un 1-4 i van deixar fora els blanc-i-vermells de la cursa per l’ascens.

El fet de ser un maldecap per a la defensa gironina va continuar en el duel de la primera volta, ara ja a primera divisió i amb el futbolista vestint la samarreta de la Real Sociedad. En la primera pilota que va tocar a Montilivi, Willian José va fer una excel·lent jugada personal i va marcar el 0-1 quan tot just es disputava el minut 6. El conjunt gironí va ser capaç d’ajustar la defensa i va mantenir a ratlla el davanter de l’equip basc en un duel en què els de Machín van anar clarament de menys a més.

Una motivació més

Més enllà del repte d’intentar fer escalar el seu equip en la taula a través dels seus gols en la lliga, en l’últim mes a Willian José li ha arribat una motivació més per posar tota la carn a la graella en el que queda de temporada. En l’última convocatòria de la selecció brasilera, el seleccionador Tite el va convocar per als dos amistosos disputats al març. No va disposar de minuts, però el caramel de tenir una petita possibilitat de ser al mundial de Rússia segur que serà un al·licient a tenir en compte.

LA XIFRA

Amb el Madrid B
Temporada 2013/14 (2a A)
Girona-Madrid B 1-1 90 minuts
Amb el Saragossa
Temporada 2014/15 (2a A)
Saragossa-Girona 2-1 4 minuts
Saragossa-Girona 0-3 90 minuts
Girona-Saragossa 1-4 90 minuts, 2 gols
Amb la R. Sociedad
Temporada 2017/18 (1a div.)
Girona-R. Sociedad 1-1 90 minuts, 1 gol

LA SORPRESA

Willian José va ser convocat per Brasil per als amistosos del mes de març
3
gols
ha marcat Willian José al Girona, dos dels quals en la fase d’ascens amb el Saragossa

Contra el Girona sis cops i en categories diferents

El català Alberto de la Bella sap bé què és jugar contra el Girona i, com el club de Montilivi, ell també ha estat protagonista en primera persona de l’ascensió des de categories inferiors fins a l’elit de la màxima categoria. En concret, el de Santa Coloma de Gramenet s’ha enfrontat als gironins en sis ocasions. Vestint la samarreta de la Real només ho ha fet una vegada, i va ser el curs 2009/10, quan catalans i bascos es van trobar a la categoria de plata. De fet, aquell duel va ser l’últim de De la Bella contra el Girona ja que amb la Real Sociedad es va consolidar a primera. Abans però, el lateral esquerre havia jugat contra els de Montilivi vestint la samarreta de l’Espanyol B i el Vila-real B –en la 2a divisió B–, i la del Sevilla Atlético, ja a segona divisió A. Amb aquesta trajectòria d’enfrontaments contra els gironins, si De la Bella disputa el duel de demà aconseguirà un repte a l’abast de pocs futbolistes: haver jugat contra un mateix club en tres categories diferents: la 2a B, la segona A i la primera divisió. El lateral va ser titular en el debut del tècnic Imanol Alguacil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)