3a divisió

L’olfacte, ben afinat

El jove davanter conserva la ràtio de gols per minut més eficient de la categoria (un gol cada 95 minuts), n’ha fet deu aquest curs

En edat juvenil, en una prova amb el Barça, va fer cinc gols contra el Lausana suïs

Amb la mateixa facilitat amb la qual es defineix –“sóc un golejador”, diu quan li ho demanen–, afusella porters. Ramon Sardà (Reus, 1996) esprem cada minut com si fos l’últim i cada ocasió com si li anés la vida. El davanter revulsiu del Vilafranca va signar diumenge passat un hat-trick contra el Gavà que va certificar una tendència esclaridora: amb deu gols aquesta temporada i sortint gairebé sempre de la banqueta signa la major rendibilitat de gols per minut de tota la categoria (un gol cada 95 minuts) d’entre els jugadors que han fet més de sis gols aquest curs. Darrere esperen els grans tòtems de la realització al grup català de tercera divisió, com ara Pedro Manzi (un gol cada 108 minuts), Sergi Arranz (163), Raúl Torres (172) i el seu company Aday (180).

Vuit gols en el Vila-seca la temporada passada van cridar l’atenció del Vilafranca, que no va dubtar a afegir més pólvora al seu prolífic atac. Tot i les suplències, el reusenc ha gaudit de les alegries que ofereix la ingrata gespa artificial amb constants aparicions (958 minuts en 31 partits). “M’esperava jugar molt menys del que ho he fet. Venia de primera catalana i sabia que el Vilafranca era un equip molt fet amb un tros de davanter com és Aday. Però les oportunitats les he tingudes sempre des del principi. He entès la jerarquia i el rol l’he acceptat de bon grat”, explica el davanter, que si ja ha quedat satisfet amb els minuts, considera que l’aportació golejadora ha estat extraordinària. “És cert que, si tinc alguna cosa, és el gol. Si algú em veu jugar, no crido l’atenció per res que no sigui el meu joc dins l’àrea. Però tot i així les expectatives han estat més que superades també en aquest sentit”, explica l’autor de deu gols.

Sardà ha arrossegat aquesta fama de golejador des de petit. Fins i tot quan va signar una prova rècord que li va obrir les portes del Barça quan va acabar l’etapa cadet amb el Reus. “Feia un parell de setmanes que m’entrenava amb el juvenil del Barça i vam fer un partit amistós contra el Lausana. En aquell partit vam guanyar 7 a 0 i vaig marcar cinc gols. Després, en un torneig a Saragossa també en vaig fer tres o quatre”, explica orgullós sobre el passat i esperançat amb el futur: “Sóc jove i tinc clar que vull progressar. Seré sub-23 l’any que ve i no em tanco cap porta. Ara bé, tinc molt clar que el Vilafranca va apostar per mi i hi estic molt a gust.”

Trajectòria
Natural de Reus, va començar jugant al col·legi Pare Manyanet i després ho va fer al Santes Creus fins que quan va ser infantil va anar al Reus. En edat juvenil, va passar la prova per anar al Barça, on hi va estar un any, fins que se’n va anar al Llevant fins a acabar l’etapa al futbol base. El Morell, l’Albacete B i el Vila-seca han estat els seus equips fins a la seva etapa al Vilafranca, encetada l’estiu passat.