2a divisió A

El protagonista

Res no sacia Mata

L’atacant va fer el primer ‘hat-trick’ de la seva carrera i, amb 32 gols, iguala els millors registres del segle XXI amb dues jornades per disputar

Ha marcat la meitat de dianes del Valladolid, que torna a batallar pel ‘play-off’

Fa una setmana, a la zona mixta del José Zorrilla, el davanter Jaime Mata, que acabava de marcar dos gols, va parlar del seu estat de forma. Va explicar que, quan mira els seus números d’aquesta temporada, es frega els ulls. “Al·lucino, mai m’hauria pogut imaginar assolir aquestes xifres”, va dir el madrileny, que tot i això va deixar anar un lament: “Encara no he estat capaç de fer cap hat-trick en la meva carrera. Tinc malastrugança.” Va ser anomenar-la i trencar-la. L’any de l’exdavanter del Lleida i el Girona està sent tan espectacular que dissabte passat, al camp del Llorca, va fer el primer trio de gols de la seva trajectòria i va inflar encara més el seu registre anotador. Mata ha marcat ja 32 dianes. Un registre que, a hores d’ara, no té precedents recents. De fet, amb aquesta dada, l’atacant del Valladolid ja ha igualat el rècord de gols de segona A del segle XXI, que tenen Rubén Castro (2014/15) i Jonathan Soriano (2010/11).

Ara, amb dues jornades per disputar, el repte del jugador de 29 anys és doble: superar les xifres dels llavors davanters del Betis i el Barça B i, de retruc, mirar d’assaltar el millor registre que hi ha en una segona A d’un sol grup: les 34 dianes que Baltazar va fer amb el Celta la temporada 1986/87, un any abans de néixer Mata. Fora de l’abast queda el rècord absolut de la categoria, de quan a segona hi havia grup nord i grup sud, de Ricardo. El davanter valencià va marcar 45 gols el curs 1956/57, amb l’Sporting. La clau del tot plegat, explica ell, és creure-hi: “Estic en un moment de confiança en què vull anar cap a l’atac, perquè veig que les coses em poden sortir bé i em trobo molt còmode.”

Els gols de Jaime Mata, amb tot, són or pur per al Valladolid. El davanter madrileny ha marcat la meitat de dianes que ha fet l’equip aquesta temporada –32 de 65– i està sent clau en el ressorgiment dels castellans, que s’han tornat a situar de ple en la lluita pel play-off. El bloc entrenat per Sergio González ha sumat 13 dels últims 15 punts en joc i depèn d’ell mateix per jugar la promoció d’ascens a primera divisió. El tècnic català té molt clara la importància que té Mata perquè les aspiracions de l’equip es converteixin en una realitat. “És un luxe per a nosaltres tenir un jugador com ell”, va dir després de l’últim partit l’entrenador hospitalenc, que va afegir: “Hem de disfrutar-lo, donar-li suport i valorar tot el que ens està donant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)