Territorial

Un curs prou ben resolt

1a catalana. La salvació èpica del Lloret tanca un bon curs dels equips de la demarcació, amb el Farners com a sorpresa positiva i el Llagostera B i la Jonquera com a projectes a millorar

La temporada de 1a catalana es va tancar diumenge amb una última jornada èpica que va servir per repartir alegries i llàgrimes. Per als equips de la demarcació tot van ser bones notícies, ja que el Banyoles tot i perdre no va córrer cap perill i sobretot perquè el Lloret va aconseguir la carambola que valia la permanència. D’aquesta manera els cinc representants de la demarcació han aconseguit l’objectiu mínim, que era la salvació, però la temporada d’uns i altres ha deixat un gust de boca desigual.

El Farners és, dels cinc, qui ha acabat el curs amb la millor nota. En l’estrena de Pau Menéndez a la banqueta el conjunt selvatà ha firmat una gran temporada, sempre a la part alta de la classificació quan les seves aspiracions anaven poc més enllà de la permanència. A la primera volta el Farners va arribar a liderar la taula durant vuit jornades, però després de cinc derrotes seguides els de Santa Coloma han estat tot el tram final entre la vuitena i la sisena posició que finalment han aconseguit gràcies als 53 punts, el rècord de puntuació del club a 1a catalana.

Una salvació molt suada

El Lloret i el Banyoles eren els altres dos equips de la demarcació que van començar la temporada pensant únicament en la salvació i han acabat complint l’objectiu en l’últim sospir podent donar la temporada per bona. Tot i que el desenllaç final ha estat el mateix, la trajectòria al llarg de les 34 jornades ha estat molt diferent.

El Banyoles, en el curs del seu retorn a 1a catalana, va començar fort amb dues victòries en tres partits però des de llavors va viure sempre a la zona baixa, ocupant posicions de descens en 19 jornades –a més de les 4 que va ocupar la perillosa catorzena posició–. Tot i això els d’Adam Fontes van reaccionar a temps i és que abans de l’última jornada ja estaven virtualment salvats gràcies a tres victòries consecutives que els van deixar en la dotzena posició amb 41 punts. El Lloret, en canvi, ha viscut una trajectòria a la inversa. Els selvatans van perdre els dos primers partits, però després van agafar una bona ratxa que els va arribar a situar tercers. De fet, al final de la primera volta el Lloret era setè però després van començar els problemes, ja que els selvatans –amb el canvi a la banqueta d’Edu Urdiales per Albert Batllosera pel mig– només han sumat 15 punts en la segona volta. En la jornada 30 el Lloret va caure en descens i només un final èpic amb un gol del Manlleu contra el Sabadell B al minut 95 de l’última jornada ha salvat els lloretencs.

La zona mitjana és poc

Els altres dos equips de la demarcació, la Jonquera i el Llagostera B, van començar la temporada amb un projecte més ambiciós que la resta, aspirant a acabar en les dues primeres posicions, però al final s’han hagut de conformar amb acabar el curs en la vuitena i novena posició, respectivament. En el cas dels jonquerencs la planificació esportiva no va acabar de donar resultats en cap moment i l’equip ha estat sempre a la zona mitjana de la classificació sense aspirar a arribar a dalt ni haver de patir per la zona baixa. El Llagostera B, en canvi, sí que ha tingut bons moments durant el curs. El filial llagosterenc es va situar líder en la jornada 8 i va aspirar a la segona posició fins a la jornada 23, però després de dues derrotes seguides es va deixar anar en les últimes jornades.

UN RÈCORD

53
punts
ha sumat el Farners aquesta temporada, el millor registre dels selvatans a la categoria

EL LLAGOSTERA B

Un cop es va quedar sense opcions de pujar a tercera va abaixar el ritme

EL BANYOLES

Després de viure sempre a la zona baixa, s’ha salvat al final amb tres triomfs seguits

EL FARNERS

L’estrena de Pau Menéndez a la banqueta ha estat un èxit, acabant setens classificats

LA JONQUERA

L’objectiu inicial de lluitar per l’ascens no ha estat una realitat en cap moment

EL LLORET

Ha anat de més a menys i s’ha salvat a l’última jornada amb un gol en el 95’

Pendents del Bescanó per superar el rècord de la demarcació

Després de quedar segon al grup 1 de 2a catalana, el Bescanó jugarà els dos pròxims caps de setmana la promoció d’ascens a 1a catalana. Em cas d’aconseguir l’ascens els bescanonins es convertirien en el vuitè equip de la demarcació a la categoria –la meitat del grup–, després que als cinc participants d’aquesta temporada se’ls hagin sumat el Palamós, descendit de tercera, i el Girona C, ascendit de 2a catalana. Si es donés aquest fet la demarcació superaria el rècord de participants a la categoria, que es va assolir la temporada 2013/14 amb set equips –ja igualat segur el curs que ve–: el Lloret, el Guíxols, el Peralada, el Banyoles, el Girona B, el Farners i la Jonquera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)