2a divisió FEF

La cirera del pastís

Copa Catalunya. Després de dues grans temporades, el Cornellà i l’Horta esperen abaixar el teló amb un títol. La final arriba, però, amb tots dos equips amb les vacances d’estiu al cap

La incertesa ha marcat la prèvia d’una final que fins fa menys d’una setmana no tenia ni data, ni hora, ni seu, ni tan sols tenia decidit el finalista que es disputaria el títol amb el Cornellà. Però la resolució del Tribunal Català de l’Esport, que va decidir a favor de l’Horta, ho va precipitar tot: en un tres i no res es va organitzar una final que servirà per cloure una temporada que per a tots dos finalistes ha estat altament positiva.

“Ens mereixem marxar de vacances amb un títol; seria la millor manera d’acabar”, diu l’entrenador del Cornellà, Jordi Roger, just la setmana després de quedar eliminats, de manera prematura, de la primera promoció d’ascens a segona A de l’entitat del Baix Llobregat. Després de la patacada, la copa podria servir per arrodonir una temporada igualment històrica: “Ens hem pres la competició molt seriosament. Li vam donar molta importància des de l’inici, des de la primera eliminatòria a l’agost contra el Sant Andreu. I pel camí hem eliminat equips de segona A com el Reus i el Nàstic.”

Un camí igual de complicat que el que ha hagut de superar l’Horta, que també ha eliminat rivals de categoria superior i ha hagut de passar el neguit de no saber si jugaria la final: el Llagostera va impugnar la final disputada al mes de novembre i la resolució final no va arribar fins fa una setmana. “Guanyar la final seria històric. Dins les nostres possibilitats intentarem competir i gaudir del partit”, diu el tècnic, Nacho Castro, que passi el que passi en la final posarà punt final a una temporada magnífica per a l’Horta: la del retorn a tercera divisió. “Els números així ho indiquen; tenim el pressupost més baix de la categoria i hem competit a la perfecció”, conclou.

Al partit d’aquest vespre, el Cornellà hi arriba amb molts jugadors tocats després de l’esforç titànic de l’eliminatòria d’ascens contra l’Sporting B, mentre que Castro no sap si podrà completar la convocatòria amb jugadors del primer equip, entre baixes per sanció, lesions i jugadors que ja tenien viatges programats per a les vacances.

LES FRASES

Seria històric. Dins les nostres limitacions intentarem competir i gaudir del partit
Nacho Castro
entrenador de l’horta
Vam donar molta importància a la copa des del principi. Ens l’hem pres molt seriosament
Jordi Roger
entrenador del cornellà

La polèmica amb la data

“Sincerament, no he vist res de l’Horta. No ens vam assabentar fins dilluns que jugaríem la final contra ells i no estàvem d’humor per posar-nos a analitzar un rival just després de quedar eliminats de la promoció d’ascens”, explica Jordi Roger, que confessa que li hauria agradat jugar aquesta final molt abans: “Jugar-la ara, després de tota la pressió i la tensió de les últimes setmanes, costa molt.” “Tot ha anat molt lent”, hi afegeix el seu homòleg a la banqueta de l’Horta, Nacho Castro. “I després tot s’ha resolt en quatre dies, no és lògic”, explica el tècnic del conjunt barceloní, que ja estava de vacances després d’haver acabat la lliga fa tres setmanes. “És lògic que els jugadors tinguin les vacances al cap”, diu Roger.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)