Girona

“El més important per iniciar el diàleg és la llibertat dels presos”

Catalunya. Pep Guardiola es torna a mostrar contundent a l’hora de valorar la situació política i remarca la gravetat que hi hagi persones empresonades des de fa més de mig any i sense haver estat jutjades

Com és habitual en ell, Pep Guardiola no va defugir valorar la situació política actual de Catalunya, així com també l’arribada a la presidència del govern espanyol de Pedro Sánchez. Una vegada més, l’entrenador del City es va mostrar clar i contundent en la seva posició respecte als presos polítics: “Per les declaracions que he pogut sentir des que estic aquí a Catalunya, crec que el president Sánchez està disposat a rebre el president Torra i això és un bon punt de partida. Tant de bo que la primera cosa que facin sigui no acostar els presos polítics que hi ha sinó fer que surtin de la presó. Crec que és el més important per començar a parlar de qualsevol cosa i a entendre’ns.” En aquest sentit, Guardiola va voler posar l’accent en la que segons el seu parer és una situació de total injustícia: “Hi ha gent tancada a la presó amb possibles penes de trenta anys i acusades de rebel·lió des de fa mesos i sense haver estat jutjades perquè és una presó preventiva. Dos d’ells, en Jordi Cuixart i en Jordi Sànchez, estan tancats per haver pujat a sobre d’un cotxe i per això ja fa més de 200 dies que estan entre reixes.” El de Santpedor també va recordar el patiment de les famílies dels presos polítics catalans: “No poden veure la seva gent i en alguns casos tenen fills molt petits que ja han fet més de 50.000 quilòmetres per poder veure de tant en tant els seus pares. Tant de bo estiguem en un punt de partida i que tota aquesta gent pugui tornar a casa amb les seves famílies. A partir d’aquí, a fer política i a parlar, que és un espectacle molt bonic, en què tots hi som i en què deixem la responsabilitat als polítics perquè facin la vida més còmoda als ciutadans a través de les lleis i el diàleg. Espero que sigui així.”

Pel que fa a l’opinió política d’esportistes de primer nivell com la del tennista Rafa Nadal, que va demanar eleccions després de la moció que va fer caure Rajoy, Guardiola no es va mullar: “Em sembla que qui convoca les eleccions és el president del govern; per tant, quan ho cregui oportú ho farà. Ja sabem que hi ha partits als quals els aniria bé fer-ho avui, a d’altres demà i a d’altres no anar-hi, però decideix el president.”

EL PROTAGONISTA

Crec que el president Pedro Sánchez està disposat a rebre el president Quim Torra i això és un bon punt de partida
En Cuixart i en Sànchez fa més de 200 dies que són a la presó per haver pujat a sobre d’un cotxe
Pep Guardiola
Entrenador del Manchester city
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)