2a divisió FEF

Calderé, capítol segon

2a divisió B. El tècnic de Vila-rodona arriba a un acord per dirigir el Badalona la temporada que ve i encetarà la segona etapa al club després d’haver entrenat l’equip del 2002 al 2005

Entre les banquetes dels equips catalans de segona B hi havia només una incògnita: qui s’asseuria a la del Badalona. L’interrogant va quedar resolt ahir al matí, quan el club escapulat va fer oficial que Ramon Maria Calderé serà l’entrenador de la pròxima campanya. El tècnic de Vila-rodona, que era el més ben situat entre la llista de candidats, encetarà d’aquesta manera la segona etapa a l’entitat del Barcelonès. Calderé, amb tot, veu complert el seu desig, ja que els darrers dies ja havia manifestat predisposició i ganes d’assumir un projecte que tindrà força canvis després de l’adeu de Manolo González.

El nou entrenador escapulat tornarà a la que va ser casa seva entre el 2002 i el 2005. Tretze anys després, però, d’aquell Badalona en queden ben poques coses, ja que ha canviat fins i tot l’estadi. Amb ell a la banqueta, en tot cas, el club va aconseguir un ascens a segona B el 2004 que va ser clau, ja que l’equip s’ha mantingut des de llavors en la categoria. Més enllà d’una promoció reeixida, Calderé també té en el seu palmarès amb el Badalona una copa Federació.

Un rodamon del futbol

Ramon Maria Calderé, que està de viatge i serà presentat la setmana que ve, torna a Badalona com un tècnic molt més experimentat que el que va marxar fa tretze anys. I és que, després d’abandonar la disciplina escapulada, el de Vila-rodona va entrenar el Ceuta, el Premià, el Reus, el Terol, el Palència, el Burgos, el Castelló, l’Olot –amb el qual va aconseguir l’ascens a segona B l’estiu passat– i el Salmantino. El retorn al futbol català, amb tot, era una prioritat per a l’entrenador de 59 anys, que viu a Cambrils, té la família a Catalunya i no volia haver de fer les maletes després de les nombroses experiències que ha tingut a fora.

En els últims anys, Calderé havia encapçalat projectes ambiciosos, però de tercera divisió, de manera que la temporada que ve tornarà a entrenar a segona B després de quatre campanyes. L’última vegada que va assumir un projecte en la categoria de bronze, el curs 2013/14, va ser a la banqueta d’un històric com el Burgos, que va acabar desè.

Amb una feinada al davant

El fet que el club tingués paralitzades les operacions fins que els socis van aprovar la conversió en SAE, el 19 de juny passat, ha fet que la planificació esportiva del Badalona hagi experimentat un retard respecte a la resta d’equips. De fet, Calderé i el director esportiu que s’acabi escollint tindran una feinada al davant, ja que ara per ara només hi ha sis jugadors a la plantilla: Robusté i Moyano –renovats recentment–, i Carlos Albarrán, Aly, Néstor Querol i Rivas –amb contracte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)