Girona

La vinya del Girona

El Girona inaugura al PGA un centre d’entrenament d’alt nivell, d’ús exclusiu per al primer equip

El contracte és fins al 2021, però el club manté la intenció de fer una ciutat esportiva per a tots els seus equips

  • La vinya del Girona Arxiu.
  • VÍDEO: Les noves instal·lacions

Treballant-hi des del primer dia de l’era Eusebio, el Girona va presentar ahir la seva nova base de treball diària, el centre d’entrenament La Vinya. Els camps que s’ha fet construir el club a les instal·lacions del PGA –en una zona on hi ha vinyes– li han permès establir un nou epicentre de la seva activitat i de primer nivell, amb un camp de gespa híbrida, un de natural amb un annex i àrees de vestidors, oficines i despatxos. Un pas més, sempre amb el somni de la ciutat esportiva a l’horitzó, per concentrar i facilitar el treball de l’equip, que en l’estrena a primera ja es va instal·lar al PGA a fer-hi els àpats (esmorzar i dinar) però que se n’havia d’anar a Riudarenes fins a entrenar-se. Ara, als jugadors no els caldrà moure’s del recinte, tot i que tècnicament també canvien de municipi perquè els camps d’entrenament són al terme de Vilobí d’Onyar i l’hotel, al de Caldes de Malavella. “Ja l’any passat, l’equip esmorzava i dinava al PGA, on passaven molta estona junts. Fer els camps aquí ens permet que tot això es pugui fer pràcticament sense desplaçament”, va comentar el president, Delfí Geli.

Representants dels dos municipis –l’alcaldessa Cristina Mundet i el regidor d’Urbanisme Quim Vivas, de Vilobí, i l’alcalde de Caldes i president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu– van acompanyar els responsables del club en la inauguració del nou centre d’activitat. El Girona hi va dedicar una nombrosa representació, amb el president, Delfí Geli; el director general, Ignasi Mas-Bagà, i l’entrenador, Eusebio Sacristán. A més, s’hi van quedar Àlex Granell, Aday Benítez, Pedro Alcalá i Bernardo Espinosa, després de l’entrenament que havien fet al matí. “Els jugadors i els tècnics hi estan molt a gust. Disfruten del privilegi d’unes instal·lacions de primer nivell”, va explicar el president del Girona.

La superfície on el PGA ha construït el centre d’entrenament La Vinyaés d’uns 20.000 metres quadrats. És d’ús exclusiu per al primer equip del Girona, que ha firmat amb el resort un contracte de lloguer per tres temporades. El PGA ja tenia prevista la construcció d’uns camps, però a partir de les negociacions amb el Girona, es va adaptar a les necessitats del club en unes instal·lacions que, més endavant, podria obrir als seus clients. “No pensàvem en aquest projecte, però és interessant veure quan ve un equip professional, aporta una activitat no només per a nosaltres. El Girona ens aporta molt a tots. No només és esport; és un altre tipus d’economia”, va explicar el director general de PGA Catalunya Resort, David Plana.

Present i futur

Amb les instal·lacions de La Vinya, les necessitats diàries del primer equip del Girona queden més que ben cobertes. El club, però, no ha arraconat el projecte de construcció d’una ciutat esportiva, pensant sobretot en el planter i el seu futur. “Aquesta serà la nostra casa tres anys, però hem de mirar el futur, el que necessitarem a llarg termini. Hem solucionat el problema que tenia el primer equip, però tenim molts més equips, que també necessiten instal·lacions adequades”, va dir Geli, que no pensa d’entrada en el PGA com a seu de la futura ciutat esportiva: “Crec que en aquest moment no hi ha aquest plantejament. De moment, però, estem contents i treballant molt bé aquí.”

CONCENTRACIÓ

Canviant el camp de Riudarenes pels nous, tota l’activitat diària serà al PGA

L’ESPAI

20.000
metres quadrats
ocupa l’àrea d’entrenament, amb dos camps, un d’annex i els mòduls de serveis.
Continuem creixent amb la ciutat i la demarcació, i necessitem tothom. Entre tots ens podem ajudar molt
Delfí Geli
PRESIDENT DEL GIRONA
El Girona no és només el club de la ciutat. És un honor que vingui a un municipi amb gran tradició futbolística
Cristina Mundet
ALCALDESSA DE VILOBÍ D’ONYAR
El Girona ens aporta molt a tots, a tota la demarcació. Fa una activitat que abans no hi era; no és només esport
David Plana
conseller delegat de pga catalunya resort
Hem solucionat un problema del primer equip, però tenim molts més equips que necessiten tenir instal·lacions òptimes per la categoria que té el Girona
L’equip té aquí el màxim nivell per poder-se preparar. Hem fet un pas important. Continuem fent coses perquè el Girona sigui millor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)