3a divisió FEF

L’Hospitalet

Gabriel Cichero

Una vida voltant

Després de debutar a l’Uruguai amb 17 anys, Cichero ha voltat per mig món

És conscient que a l’Hospi l’objectiu és pujar

“Vinc aquí per donar llibertat i estabilitat a la meva família”, explica l’internacional «vinotinto»”

Acostumats en les últimes temporades a reforçar-se amb jugadors amb experiència a primera divisió i en el futbol professional, l’Hospitalet ha posat la cirereta al pastís amb la incorporació d’un d’aquells futbolistes que a tercera és difícil de trobar. Internacional amb la selecció absoluta de Veneçuela en 51 ocasions –amb un quart lloc en la copa Amèrica del 2011 inclòs– i amb experiència en la màxima categoria en diferents països de quatre continents, Gabriel Cichero (Caracas, 25/04/1984) arriba a l’Hospitalet a una edat en què, després de voltar per tot el mon, la majoria de futbolistes busquen tornar amb els seus i establir-se de nou a casa.

“Lamentablement el meu país està arruïnat. A Veneçuela ho tindria tot per ser feliç i per tenir una vida còmoda, però m’ho han tret tot”, explica Cichero, que va venir a Barcelona de vacances i, de sorpresa, va trobar un lloc on construir un futur amb els seus: “Vinc aquí per donar llibertat i estabilitat a la meva família; no mereixen la vida que els puc oferir al meu país”, hi afegeix el central vinotinto que, de passada, complirà un vell somni de jugar al futbol espanyol.

Roda el món i acaba a l’Hospi

La carrera de Cichero ha estat marcada des del principi per una necessitat imperiosa de buscar-se la vida fora de casa. Amb 17 anys, el central nascut a Caracas va debutar en el futbol professional al Wanderers de Montevideo i des d’aleshores no ha parat de voltar. “El futbol et dona l’oportunitat de conèixer el món i noves cultures”, confessa el central, que parla cinc idiomes –“i ara em falta el català, que els meus fills segur que parlaran i que jo intentaré aprendre”– i ha jugat també a l’Argentina, Itàlia, França, Suïssa i l’Índia, on ha estat els últims sis mesos després de trencar el contracte amb el Deportivo Lara veneçolà per la inestabilitat que es viu al país llatinoamericà. “Des que saben que soc per aquí he rebut altres propostes d’equips catalans de segona B, però el de l’Hospi és un projecte ambiciós i del qual m’han parlat molt bé”, va dir en la seva presentació, en la qual es va mostrar com un líder que intentarà guiar l’equip de la franja vermella a aconseguir un ascens que a l’Hospitalet s’han marcat a foc.

Rodamon
Amb 34 anys, Cichero, que va debutar en el futbol uruguaià, ja ha jugat en quatre continents diferents després de la seva experiència l’any passat a l’Índia.
11
samarretes
diferents ha vestit el central veneçolà: les del Montevideo Wanderers, Lecce, Caracas, Newell’s, Lens, Nantes, Sion, Mineros de Guayana, Deportivo Lara, Delhi Dynamos i l’Hospitalet.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)