2a divisió FEF

RAMON MARIA CALDERÉ

ENTRENADOR DEL BADALONA

“Vull un equip valent, qui juga a mitges perd”

“Competim contra Ferraris, però tenim un equip jove i la il·lusió de fer un bon any, com els que va fer Manolo González”

“Han d’arribar dos puntes i tindrem un bloc equilibrat”

Estic molt il·lusionat amb el repte de fer un ‘play-off’ a segona A i pujar algun dia. Tant de bo aquest moment arribi amb el Badalona

Dotze anys després d’haver deixat el Badalona, equip al qual va pujar a segona B, Ramon Maria Calderé (Vila-rodona, 16-1-1959) ha tornat a agafar les regnes del club escapulat. L’entrenador ho fa per comandar un projecte molt renovat després que el socis hagin aprovat la conversió de l’entitat en SAE, una decisió que ha fet que la planificació s’hagi hagut de fer amb certes presses.

Com han anat les primeres setmanes?Ha hagut de treballar a corre-cuita, que s’hi van posar tard...
Sí, l’equip va començar més tard degut a l’aprovació de la conversió del club en SAE. Tot plegat ha fet que se’m contractés més tard del que és normal, però tot i això hem fet les setmanes de preparació que jo demanava. Respecte a la configuració de la plantilla, hem fet un bloc molt jove mantenint tres veterans de l’any passat, Robusté, Moyano i Morales. Ara he demanat potenciar l’atac i el club està buscant un parell de davanters centre per acabar d’apuntalar la plantilla. Sempre que arribin aquests dos futbolistes, tindrem un bloc equilibrat.
Els davanters, precisament, són els més cotitzats a hores d’ara...
És cert i entenc que el club, pel que fa a pressupost, no té els recursos d’altres equips, com ara els filials o l’Hèrcules. Hem de competir contra Ferraris que ens tripliquen en pressupost. No tenim tants calés, però això no ens treu la il·lusió de fer una bona temporada, com les que s’havien fet amb Manolo González.
De la plantilla de l’any passat, precisament, només en queden cinc jugadors. Això requereix temps per cohesionar peces. Caldrà paciència, no troba?
Tots demanem paciència, però ja sabem que el món del futbol és una dictadora on manen els resultats. Som conscients que no hi ha temps i estem intentant agafar la forma en els partits que estem disputant aquestes setmanes. Volem acabar de perfilar el nostre concepte de joc.
Parlant de concepte de joc, com vol que jugui el seu Badalona?
Partim de dos conceptes molt clars: el temps i els espais. A partir d’aquí, jo el que vull és tenir la pilota. Això està claríssim. Volem tenir la possessió i buscar espais per fer mal. Quan no la tinguem, treballarem la pressió i intentarem tancar aquests espais. Hem d’intentar ser un equip atrevit. No m’agrada jugar a mitges, qui juga a mitges perd i, per tant, serem valents. A més a més, espero que no hi hagi cap equip que corri més que nosaltres.
Amb el nou estadi, disposa d’un camp perfecte per fer aquest futbol.
Sí, tenim un camp molt gran. És impressionant. Recordo que en la meva última etapa a Badalona vam posar la primera pedra i, coses que té la vida, ara tinc el plaer de disfrutar d’aquest estadi.
Ha vist un club molt canviat, respecte al d’aquell 2006?
Quan jo hi vaig estar el pressupost era similar al d’ara, després sé que s’hi van posar més recursos i l’equip va estar lluitant fins i tot per pujar. Jo he tingut la sort de disposar de grans pressupostos a tercera, fet que m’ha possibilitat aconseguir força ascensos, però després no he tingut la fortuna de tenir grans pressupostos a segona B. Qüestions econòmiques a banda, estic il·lusionat, perquè més enllà de tenir un grup de bons futbolistes tinc un grup de bones persones. Això, per a mi, és primordial.
Aquest any té pocs recursos, però la idea és que el projecte creixi un cop el club es converteixi en SAE. Ho veu com una oportunitat?
La idea del president és que la SAE es constitueixi el desembre o el gener vinents i, a partir d’aquí, anar aportant més recursos en pròximes temporades. Ell m’ha dit que ens hem d’adaptar i tenir paciència, que a mitjà termini això pot canviar. Tant de bo sigui així, perquè Badalona és una ciutat prou gran perquè, més enllà del bàsquet, hi hagi un equip de futbol competint en una categoria com la segona A.
El que és difícil, a l’àrea metropolitana de Barcelona, és omplir el camp...
Sí, hi ha la competència dels equips de primera divisió i també hi ha futbol cada dia a la tele. En tot cas, jo recordo que en la meva anterior etapa aquí, posàvem entre 1.800 i 2.000 persones al camp. Un dels nostres reptes és engrescar l’afició amb bon futbol i bons resultats.
Ha aconseguit uns quants ascensos a segona B en la seva carrera [l’últim, amb l’Olot, el 2017]. Quin és el seu objectiu personal?
El que li falta al meu currículum és una fase d’ascens a segona A. M’agradaria molt jugar-ne una i pujar. Encara hi ha temps. Malgrat que ja tinc una edat, em sento jove i fort. Tinc il·lusió i passió. No renuncio a aquest objectiu i tant de bo sigui aquí a Badalona. Seria bonic haver pujat l’equip a segona B i, uns anys després, fer el mateix a segona A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)