Territorial

Joan Soteras, candidat únic

Eleccions a la FCF. La llista continuista és l’única que passa el tall després que la junta electoral hagi invalidat 51 dels 130 avals presentats per Iván Carrillo, que impugnarà el procés

Els clubs catalans de futbol no passaran per les urnes. La candidatura continuista de Joan Soteras ha estat l’única que ha passat el tall dels avals aprovats per la junta electoral i, per tant, l’empresari sabadellenc, vicepresident en l’etapa d’Andreu Subies, serà proclament president de la Federació Catalana de Futbol pels pròxims quatre anys. El candidat opositor Iván Carrillo, doncs, queda apartat de la cursa electoral, però promet batallar: diu que impugnarà el procés i, si això no té efecte, engegarà una moció de censura.

Les dues precandidatures havien d’assolir el llindar dels 121 avals (un 10% dels clubs que formen part del cens electoral) i només la de Joan Soteras va superar aquesta xifra. Ho va fer, a més, de manera molt àmplia: se li van validar 867 dels 918 suports que havia recollit. A Carrillo, en canvi, se li van validar només 79 de les 130 signatures que va presentar. La junta electoral, doncs, va declarar invàlids 51 avals a totes dues candidatures. Ara, amb tot, s’obre un termini de reclamacions que acaba dimarts vinent, que és el mateix dia en què està prevista la proclamació definitiva de Joan Soteras com a candidat únic i, per tant, president de la FCF.

La candidatura alternativa d’Ivan Carrillo, en tot cas, té previst impugnar un procés electoral en què critica tant el calendari com el recompte i la validació d’avals. Val a dir, això sí, que frenar el nomenament de Joan Soteras per aquesta via és molt complicat, ja que un tercer precandidat que no va arribar a aportar avals, l’exàrbitre Antonio Torres, ja ho va fer amb pretextos similars i la junta electoral li ho ha desestimat.

Si Joan Soteras resulta proclamat president dimarts, amb tot, aquest serà el segon cop consecutiu en què no s’arribaran a celebra comicis a la FCF. I és que, fa dos anys, Andreu Subies va veure prorrogat el seu mandat per la mateixa via.

L’ara vicepresident de la federació espanyola, en tot cas, no va tenir cap rival que arribés a presentar avals.

LA XIFRA

867
avals vàlids
ha aconseguit Joan Soteras. Carrillo n’ha obtingut 79. A tots dos els han invalidat 51 firmes.

Carrillo: “Si cal, farem una moció de censura”

Carrillo no va mossegar-se la llengua un cop es va conèixer la resolució de la junta electoral, a la qual considera parcial. “No volen que hi hagi eleccions i ja està. Si haguéssim presentat 300 avals, ens n’haurien anul·lat 250”, afirma el president del Gavà, que avança que arribarà fins al final i presentarà una moció de censura a Joan Soteras si no s’impugna el procés electoral: “Tirarem endavant tots els processos que calgui perquè, havent assolit la presidència d’aquesta manera, la seva etapa sigui ingovernable.” I és que Carrillo veu en la moció l’única eina per forçar comicis: “Si aquest senyor [Soteras] es declara president per la via unilateral, d’una manera kafkiana i bananera, automàticament he d’activar un vot de censura. Això no m’ho poden tombar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)