1a femenina

ANNA TORRODÀ

JUGADORA DE L’ESPANYOL

“A l’Espanyol hi veia moltes més opcions de consolidar-me a primera”

Torrodà s’enfronta al seu exequip (12 h) després de canviar el Barça B per l’Espanyol a l’estiu, un trànsit habitual en els dos últims anys

Campiona d’Europa sub-17 aquest estiu, la migcampista tenia clar que enguany volia jugar a l’elit

El derbi, un partit sempre especial, ho serà encara més per Anna Torrodà (Barcelona, 21/01/2000), que hauria pogut viure el partit des de l’altra banda. Abans de proclamar-se campiona d’Europa sub-19 amb la selecció espanyola, la migcampista de Barcelona va decidir canviar la Ciutat Esportiva Joan Gamper per la Dani Jarque, on ja havia jugat dels nous als tretze anys. El Barça li oferia dorsal del primer equip com a les seves companyes de generació Gemma Font, Candela i Clàudia Pina, però Torrodà va decidir enrolar-se en el projecte del conjunt blanc-i-blau davant la promesa de ser protagonista a primera divisió.

El Barça li oferia fitxa del primer equip, però tot i així va decidir marxar a l’Espanyol...
El Barça té una plantilla molt llarga i últimament estan fitxant moltes jugadores de fora. Sí que és cert que l’any passat vaig entrenar amb el primer equip tot l’any, però el pas d’entrenar a jugar el veia molt complicat. I és cert que aquest any han fet una aposta per les jugadores de la casa, però al mig camp han fitxat per exemple una jugadora com Kheira Hamraoui, que ve de guanyar-ho tot amb l’Olympique de Lió. L’Espanyol, en canvi, està apostant per jugadores joves d’aquí i veia que tenia més oportunitats de consolidar-me a primera divisió. I així està sent, a poc a poc estic guanyant minuts.
Imagino també que l’exemple de Berta Pujadas va ser clau... ella va fer el mateix camí l’estiu passat i es va convertir en una jugadora clau al conjunt blanc-i-blau?
Em va ajudar molt. Vaig parlar amb ella i a l’hora de prendre la decisió van ser molt importants els seus consells. La Berta em va explicar que a l’Espanyol s’hi està molt a gust i veient com li havia anat, que en un any es va convertir en un pilar de l’equip, ho vaig veure clar.
A l’Espanyol l’aposta pel jovent és ferma i en canvi al Barça l’objectiu és competir a Europa...
Exacte. Al Barça sempre hi ha el dilema entre l’aposta per les jugadores de la casa o fitxar jugadores estrangeres. Jo volia jugar a primera; allà, sinó em convocàvem em donaven la possibilitat d’anar amb el B; aquí, si no jugo és perquè no ho he fet prou bé i m’he d’entrenar encara més fort. És el que buscava, sentir-me fixa en un primer equip. La majoria de companyes de la selecció ja jugaven a primera i jo em preguntava: ««I per què jo no?»»
Imagino també, que arribar en un equip amb tantes jugadores joves també li facilita l’adaptació.
I tant. Aquí hi tinc a Berta Pujadas, Ainhoa Marín, Julve, Llompart... que ja les coneixia del Barça o de la selecció i això sempre ajuda. Si no m’hauria sentit molt més sola. Però després, l’adaptació a la categoria també és molt complicada. El ritme és molt més alt, les rivals són molt més fortes i t’hi has d’anar acostumant.
Abans parlava de la selecció i el cert és que ha viscut un estiu ben mogut. No cada dia es guanya un campionat d’Europa sub-19... Un èxit que demostra que el futbol d’aquí cada vegada té un nivell més alt.
Va ser brutal. Campiones d’Europa igual que la sub-17; i la selecció sub-20, subcampiona del món. Estem guanyant moltes coses i és per això que ens estem donant a conèixer i cada cop ens segueix més gent. Ens agrada i és el que busquem.
I tornant a casa; avui, derbi. Ja hi van jugar fa poc a la Copa Catalunya i no va anar gaire bé...
Òbviament va ser un cop dur; perdre entra dins el possible però van ser massa gols. Però aquest cop juguem a casa i el partit serà completament diferent. És evident que el Barça és el favorit, però nosaltres també tindrem les nostres opcions.
Però els condiciona en el seu plantejament el 7-0 de fa unes setmanes?
Nosaltres tenim un estil de joc bastant ofensiu i ens agrada anar cap amunt. No ens plantarem al darrera... Som un equip jove i, això, físicament és un gran handicap, però estic convençuda que ho intentarem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)