Territorial

La guàrdia civil registra la seu de la federació catalana de futbol

Investigació. El moviment forma part del cas Soule per corrupció i ha inclòs la detenció de l’ex-president, Andreu Subies

“Crec en Andreu Subies.” Així de clar i contundent s’ha mostrat Joan Soteras, el president de la federació catalana de futbol, al programa Tot Costa de Catalunya Ràdio. Soteras ha assegurat que la federació “està a disposició pel que calgui investigar”, al voltant de l’escorcoll que està duent a terme la guàrdia civil a la seu de la federació catalana de futbol, a la Mutualitat Catalana de Futbolistes i en diverses empreses vinculades al futbol català i Andreu Subies.

També el president de la FEF, Luis Rubiales, ha reafirmat “el compromís de la federació amb la justicia i la transparència” i espera “que Andreu Subies pugui demostrar la seva innocència”.

Des de quarts d’onze del matí hi ha una furgoneta verda a la porta de l’edifici del carrer Sicília. Segons ha avançat la SER, la policia ha detingut l’ex-president de la federació, que va deixar el càrrec per ser vice-president econòmic de la federació espanyola, i també i un segon ex-directiu, José Contreras, a Madrid. Tot està vincular al cas Soule, que ja va fer caure el màxim dirigent de la RFEF durant dècades, Ángel Maria Villa i el seu fill Gorka. i seguint les ordres del jutjat d’instrucció número u de l’audiència nacional.

La guàrdia civil està investigant especialment la possible inflació dels pressupostos en les obres a les seus de la federació catalana a Barcelona, Sabadell, Tarragona i Vilafranca del Penedès. Alhora també la desviació de diners des de la Mutualitat de Futbolistes a l’empresa d’un directiu de la federació també vinculat a l’adjudicació d’obres. Per aquest segon cas s’ha detingut José Contreras, íntim de Subies i Villar. L’han arrestat a la federació espanyola de futbol. “El compromís de la RFEF és clar, com mostra que s’ha personat com a acusació particular en el cas Soule. En aquesta nova etapa existeix un compromís amb la transparència i se seguirà aquest camí”, ha expressat l’organisme presidit per Luis Rubiales en un comunicat. La policia no descarta més detencions.

La guàrdia civil també ha demanat correus i informació d’altres temes que no tenen vincle amb les obres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)