2a divisió FEF

L’empat de la discòrdia

Intens. El Peralada empata a casa contra el Cornellà (2-2) amb gols de Soni i Montes, que el dia abans eren a Mestalla amb el Girona, en un partit marcat per la tensió i un arbitratge polèmic

peralada 2 cornellà 2

PERALADA:Suárez; Iago López (Andzouana, 64’), Jordan, Ferraresi, Kilian (Pachón, 64’); Valery, Montes, Rober Sierra, Paik (Yuya, 67’); Pau Miguélez i Soni.CORNELLÀ:Ramon; Pere (Roman, 91’), Goldar, Borja, Manu, Ignasi; Fall, Agus, Leo; Eloy Gila (Jaume, 83’) i Carlos Esteve (Pep Caballé, 71’).GOLS:1-0 (2’) Soni. 1-1 (36’) Carlos Esteve. 1-2 (62’) Goldar. 2-2 (75’) Montes.ÀRBITRE:Latorre Gracia.T.G.:als locals Ferraresi i Montes; i als visitants Ignasi, Borja, Carlos Esteve, Eloy, Agus, Manu i Ramon.T.V.:directa al visitant Leo (57’).PÚBLIC:uns 500 espectadors al municipal de Peralada.

El Peralada volia aconseguir la primera victòria a casa i la segona consecutiva, però es va haver de conformar amb un empat contra el Cornellà (2-2) en un partit dur i intens que no va afavorir els xampanyers. El guió del partit va evitar un triomf que semblava encarrilat amb un gol en el minut 1 i una expulsió en la segona part, però és que tot va ser tan estrany que no perdre ja va ser prou bona notícia.

Chicho va sorprendre alineant Soni, Valery i Montes, que menys de 24 hores abans estaven amb el Girona a la banqueta de Mestalla. L’aposta li va sortir bé, i és que un d’ells, Soni, l’únic que va tenir minuts dissabte a primera, va obrir la llauna només de començar. Els xampanyers van sortir motivats i pressionant i Pau Miguélez va recuperar la pilota i va assistir en profunditat el punta camerunès, que es va plantar davant Ramon i no va perdonar, amb un xut potent. Era l’1-0 i el seu tercer gol aquesta temporada, els mateixos que va marcar en tot el curs passat.

Nervis a flor de pell

El gol no li va acabar d’anar bé al conjunt xampanyer, i és que el Cornellà va portar el partit al seu terreny. El Peralada va fer un pas enrere i va intentar defensar-se amb ordre, cosa que va aconseguir, però el matx va embogir. El criteri de l’àrbitre, difícil d’entendre, va començar a fer sortir tothom de polleguera. Els xampanyers ho van resoldre amb tranquil·litat i van mantenir la calma, però els visitants van començar a protestar per tot sense solta ni volta, a vegades amb una actitud digna d’un equip de regional de fa trenta anys. El col·legiat, que va perjudicar els dos equips, es va coronar ensenyant només groga a Carlos Esteve per una agressió un metre davant seu. Del descontrol el Cornellà en va treure petroli. Els verds ja feia estona que trepitjaven l’àrea xampanyera tot i no generar perill, fins que en el minut 36 Carlos Esteve va aprofitar un refús de Suárez per empatar el partit.

La segona part va mantenir el nivell d’intensitat i de duresa i en el minut 57 Leo va ser expulsat per una agressió. Tot i això, el Cornellà es va moure millor en l’ambient que hi havia sobre el terreny de joc i només cinc minuts després va fer l’1-2 en una falta lateral que Goldar va rematar de cap tot sol al fons de la xarxa. El gol va obligar Chicho a reaccionar amb l’entrada d’Andzouana i Pachón, per intentar fer un pas endavant que es va traduir en accions del congolès per la banda esquerra prou perilloses, tot i no trobar cap rematador final. Al final va aparèixer l’heroi de la copa amb el Girona, Montes, que va recollir un rebot a la frontal, se’l va endur amb empenta i orgull i des de dins l’àrea va afusellar amb l’esquerra Ramon, que només la va veure passar (2-2, 75’). En els últims minuts els locals van buscar el gol de la victòria amb molta intensitat i van tenir bones ocasions i fins i tot un gol anul·lat per un fora de joc dubtós. Montes, en una falta indirecta dins l’àrea en el temps afegit, va tenir la més clara però va xutar als núvols. Tot i la inferioritat numèrica, el Cornellà també va tenir alguna arribada perillosa que va posar l’ai al cor a l’afició, però el 2-2 va ser definitiu.

Ha estat un partit descontrolat. Després del gol no hem guanyat les primeres pilotes llargues i hem fet un pas enrere
La primera part no ha estat bona. Tot i això, el punt dona sentit a la victòria de Terol
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada

La lesió de Paik provoca el debut de Yuya

En la segona part Paik es va lesionar al genoll i, segons la primera valoració –avui se li faran més proves–, podria tenir afectat el lligament lateral intern i tenir-ne per un mes. En el seu lloc va entrar Yuya, que era l’únic jugador de la plantilla que encara no havia debutat per culpa de la burocràcia i d’una inoportuna lesió muscular.