3a divisió FEF

Sorpresa als penals

Dia històric. El Vilafranca, amb el porter Ivan Léon d’heroi, elimina en la tanda de desempat un desencertat Nàstic i jugarà contra el Sant Andreu la seva primera final de la copa Catalunya

VILAFRANCA 0 (3) NÀSTIC 0 (0)

VILAFRANCA:Ivan León; Óscar Sierra, Pep Mateu, Luca, Guti; Boira, Pelegrín, Víctor Oribe; Ignacio Rosillo, Sergi Gestí (Braima, 69’) i Sergi Escofet.NÀSTIC:Bernabé; Sandoica (Pol Valentín, 46’), Pol Domingo, Salva Ferrer, Javi Jiménez; Viti (Jesús López, 71’), Guillem Martínez (Micó, 55’); Omar Perdomo, Abeledo, Tete Morente; i Dumitru.PENALS:Oribe, 1-0; Omar, falla. Óscar Sierra, 2-0; Dumitru, falla; Ignacio Rosillo, 3-0. Tete Morente, falla.ÀRBITRE:Robas Bondia.PÚBLIC:uns 800 espectadors. Abans del partit hi va haver la presentació del futbol de base del Vilafranca.

El Vilafranca va fer ahir història. L’equip penedesenc disputarà per primera vegada la final de la copa Catalunya després de derrotar un equip que juga dues categories per sobre, el Nàstic, gràcies al major encert en la tanda de penals. El porter Ivan Léon va ser l’heroi de la gesta del Vilafranca en una tanda en què els grana no van transformar cap dels llançaments. L’equip tarragoní va mantenir la dinàmica perdedora de la lliga, mentre que per al Vilafranca el fet de jugar la final –contra el Sant Andreu– confirma el seu gran present, amb bones actuacions en la lliga els últims anys.

El partit va ser vibrant en tot moment, amb ocasions per als dos equips. La primera jugada perillosa del duel va ser una acció individual de Dumitru, desviada a córner pel porter Ivan León. En la següent fase del partit el protagonista va ser el local Víctor Oribe, exjugador del planter del Nàstic, que ho va provar de diferents maneres però li va faltar encert. La millor ocasió de la primera meitat la va tenir el Vilafranca. En el minut 28, Ignacio Rosillo va fer una gran acció personal i una centrada rematada per Sergi Escofet. El porter Bernabé va desviar la pilota a córner.

En la segona meitat el Nàstic va sortir decidit a marcar i Abeledo –un dels menys habituals en la lliga que ahir va tenir minuts, com Dumitru, Omar Perdomo i Tete Morente– va tenir dues bones ocasions, la més clara de les quals va ser una rematada de cap aturada per Ivan León. El Vilafranca, seriós i ordenat al darrere, esperava la seva oportunitat al contraatac. En va tenir amb les accions de Rosillo i Luca, que va fer dues rematades de cap que van fer intervenir Bernabé.

En la tanda de penals, el Vilafranca va demostrar més convicció que el Nàstic en els llançaments i va transformar els tres primers. No li’n van caldre més, ja que els tarragonins en van fallar tres, amb dues aturades d’un Ivan León espectacular.

Final inèdita, de moment sense data ni seu

La final la disputaran dos equips de tercera divisió: el Vilafranca, que no n’ha jugat cap, i el Sant Andreu, que té un títol. L’equip quadribarrat va guanyar la competició l’any 2009 després de derrotar l’Espanyol en la final disputada a Sant Carles de la Ràpita. A més, va ser finalista el 1988, en l’antiga copa Generalitat. Ara la Federació Catalana de Futbol haurà de decidir la data i l’escenari de la final, encara per determinar. El que guanyi succeirà el Cornellà, que el juny passat va aconseguir el títol derrotant l’Horta a la Bòbila de Gavà (3-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)