3a divisió FEF

Una rivalitat ben recent

3a divisió. El Llagostera i el Figueres s’han trobat per primera vegada en la lliga. Els dos clubs han viscut una trajectòria basculant l’última dècada

El cap de setmana que el Figueres jugava el seu últim partit a segona divisió B –un 0-4 al Miniestadi que certificava la permanència al terreny de joc–, el Llagostera guanyava contra el Sant Celoni (2-1) i tancava la primera temporada de la seva història a regional preferent amb un satisfactori vuitè lloc. Era el maig del 2007, i la fotografia fa evident que el club del Gironès i el de l’Alt Empordà vivien en realitats esportives molt allunyades. Aquell fatídic estiu a Vilatenim va acabar amb la refundació del Figueres i la creació del primer equip en l’última categoria del futbol territorial. Per contra, el Llagostera, ja encapçalat per Oriol Alsina, començava els millors anys de la seva història, que portarien l’equip blaugrana fins al futbol professional.

Aquest intercanvi de categories és l’explicació del fet que el Llagostera i el Figueres, tot i compartir demarcació gironina, no hagin teixit mai cap rivalitat esportiva. I és que mentre la Unió competia en categories estatals –a finals dels setanta va començar a despuntar a tercera divisió, va tocar sostre en el canvi de dècada dels vuitanta i noranta quedant-se a les portes de primera divisió i va competir a segona divisió B fins a la seva extinció el 2007–, el Llagostera no passava de la segona regional. Per contra, en els últims dotze anys, l’equip del Gironès va experimentar un creixement espectacular a la gespa i després de trencar diverses vegades el seu sostre competitiu es va plantar a la categoria de plata del futbol estatal en la temporada 2014/15. Aquesta trajectòria basculant dels dos clubs ha trobat un punt de trobada aquest curs en la tercera divisió, categoria en què ja fa sis temporades que s’ha consolidat el Figueres i en la qual l’estiu passat va caure el Llagostera procedent de segona divisió B.

El tercer enfrontament

A banda d’algun partit amistós, els enfrontaments oficials entre llagosterencs i figuerencs són escassos. El de la primera volta a Vilatenim va ser el primer en lliga, mentre que l’altre precedent cal buscar-lo en la copa Catalunya de l’estiu del 2014. Aquell mes d’agost, el Figueres –ja a tercera– va ser emparellat amb el Llagostera en una de les primeres eliminatòries de la competició. Els llagosterencs, en plena preparació del debut a segona A, hi van enviar el filial de segona catalana. El resultat va ser d’empat a un, i els penals van donar el pas a la Unió. En aquell conjunt blanc-i-blau hi jugava Ritxi Mercader, encara avui a les files de la plantilla figuerenca. En el Llagostera B hi militava Pere Espuña, ara també futbolista del Figueres.

Agustí, un breu pas per Llagostera

A banda de futbolistes amb passat als dos equips com és el cas dels ara llagosterencs Maik Molist, Cunill o Gil Muntadas i els figuerencs Canal, Joan Pons o Tarrenchs –entre altres noms a la Unió que també han vestit la samarreta del Llagostera B–, a la banqueta dels de l’Alt Empordà s’hi asseurà Xavi Agustí. L’ara tècnic del Figueres va començar la temporada 2013/14 al filial del Llagostera, però els mals resultats en la segona catalana van fer que la seva aventura al Gironès durés pocs mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)