El moment més delicat

Negats. Després de tretze jornades sense guanyar, el Figueres continua sense aixecar el cap, a cinc punts del descens i amb rivals directes a l’horitzó

“Pel que no hagi vingut al camp, pot semblar la mateixa roda de premsa i la mateixa història del darrer partit.” Així va resumir Xavi Agustí, l’entrenador del Figueres, l’última derrota (0-1) de l’equip altempordanès, dimecres a Vilatenim, contra el Granollers. I és que el matx amb els vallesans va ser el reflex de l’estat en què es troben els figuerencs, que fa tretze jornades que no coneixen la victòria, catorze comptant la de descans; una actuació convincent, però sense punteria que acaba condemnant l’equip. “Ens ha tornat a faltar l’eficàcia davant de porteria. Els jugadors han estat sensacionals, han fet tot el que he planificat, tant defensivament com a ofensivament, hem entrat per fora, per dins, hem arribat a porteria, hem centrat, hem rematat... però no hem estat contundents a l’àrea contrària”, va indicar el preparador, conscient que el principal mal dels seus és la falta de gol.

Els números parlen: en els darrers set partits, el Figueres només ha fet un gol. “Els punts no arriben perquè juguem bé, arriben perquè marquem gols”, va manifestar Agustí, que en les quatre jornades que fa que és al capdavant de l’equip en relleu de Joan Esteva, destituït pels mals resultats, tampoc ha aconseguit revertir la dinàmica.

Tot plegat manté l’equip figuerenc a la zona baixa, dissetè, un lloc per sobre del descens, que es mira a cinc punts de distància i que ocupa la Grama, el seu pròxim rival. El moment del Figueres, doncs, és crucial, perquè després de visitar Can Pexauet rebràque té ara a sis punts. “Hem d’aixecar els ànims, aquest equip és molt fort i ja està acostumat a tot això. Estic convençudíssim que, quan en fiquem una, això serà un vendaval”, va explicar Agustí.

Cursa per la presidència

Precisament el dia de l’enfrontament contra l’Ascó, el 31 de març a Vilatenim, tindran lloc les eleccions a la presidència del club, les primeres en els cent anys d’història de l’entitat. Ahir es van validar les dues candidatures que s’hi presentaran. D’una banda, la que encapçala Narcís Bardalet, actual president del club, i de l’altra, la de Lluismi Martínez, sorgida d’un grup de socis agrupats en la plataforma Nous Temps per a la Unió. Avui engega una campanya electoral que s’allargarà fins divendres vinent, dia 29 de març.

J. 33- Figueres-Granollers 0-1
La Grama, 18a, en descens, i l’Ascó, 17è, són els pròxims rivals dels figuerencs

LA DADA

1
gol
ha marcat el Figueres en els darrers set partits disputats, dels quals n’ha perdut sis.